SİAD Üyesinden Beşiktaş Belediyesi'ne Geri Dönüşüm Hizmeti

Beşiktaş Belediyesi, elektronik atıkların çevre ve insan sağlığına etkilerini en aza indirgemek amacıyla bu konuda yetkilendirilmiş kuruluşlardan ELDAY ve AGİD iş birliğinde GCL Geri Kazanım ve Rafineri ile protokol imzaladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın imzaladığı protokol ile ilçe sakinlerinin kullanmadığı eski beyaz eşyalar da e-atık çerçevesinde belediye ekiplerince alınarak geri dönüşüme kazandırılacak.

SİAD Üyesinden Beşiktaş Belediyesi'ne Geri Dönüşüm Hizmeti
Editör: Yaz Dostum
12 Ekim 2020 - 17:54 - Güncelleme: 12 Ekim 2020 - 17:57
10 yılı aşkın bir süredir elektrikli ve elektronik aletler, oyuncaklar, eğlence ve spor ekipmanları, tıbbi cihazlar, izleme ve kontrol aletleri vb. e-atıkları toplayan Beşiktaş Belediyesi, bunun yanına beyaz eşyaları da ekledi. Başkan Rıza Akpolat da bu kapsamda atık elektronik eşyaların toplanmasında yetkilendirilmiş kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelerek iş birliği protokolü imzaladı. GCL Geri Kazanım ve Rafineri A.Ş.’den Berrin Tektunalı ile imzalanan protokol çerçevesinde; ilçe sakinleri tarafından kaynağında ayrıştırılarak amacı dahilinde değerlendirilmek istenen beyaz eşyalar belediye tarafından toplanacak. Büyük beyaz eşyalar dâhil tüm atık elektrikli ve elektronik eşyalar, ilçe sınırlarımız dahilindeki lokasyonlardan (vatandaş taleplerine ve periyodik toplama operasyonumuza istinaden) belediye ekiplerimizce toplanarak geri kazanım süreçlerine dahil edilecek.

AKPOLAT: "GERİ DÖNÜŞÜM ALANINDA YAŞANILABİLİR BİR ÇEVRE KURMA MÜCADELESİNE DEVAM EDİYORUZ…"

E-atıkların çevre ve insan sağlığı açısından güvenli bir şekilde geri dönüşüme kazandırılması ve toplum bilincinin artırılması noktasında yerel yönetimlerin üzerine büyük sorumluluk düştüğünü belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Atık elektronik eşyaların toplanmasında yetkilendirilmiş kuruluşlar ELDAY ve AGİD iş birliğinde GCL Geri Kazanım ve Rafineri ile imzalanan protokol kapsamında, atıklar kaynağında ayrıştırılarak amacı dahilinde değerlendirilmek üzere toplanacak. Beşiktaş, geri dönüşüm alanında yaşanılabilir bir çevre kurma mücadelesinde öncü ve örnek olmayı sürdürmeye kararlıdır. Ortaya koyduğumuz duyarlılık yaşamın ve de doğanının sürdürülebilir dengesine katkı amaçlıdır. Bu konuda yeni projeleri yaşama geçirmeye devam edeceğiz. Beşiktaş’ta çevreye sahip çıkıyoruz." 

GCL GERİ KAZANIM VE RAFİNERİ SAN. TİC. A.Ş. HAKKINDA

Silivri SİAD Üyesi GCL Geri Kazanım, ülkemizdeki elektronik atık problemine karşı çevreye duyarlı çözümler üretmek amacıyla İstanbul Silivri’de kurulmuştur. GCL, sektörde 10 yılı aşan bilgi birikimine sahip teknik ve idari kadrosuyla, entegre atık yönetimi, e-atık ve değerli metal geri kazanımında sektörün en tecrübeli ekibidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı elektronik atık işleme tesisinde; birçok çeşit elektronik atık sökülerek, parçalanarak ve ayrılarak işlenmekte ve ekonomiye yeniden kazandırılmak üzere geri dönüştürülmektedir.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum