SİBESO'dan Türkiye'de Kaliteli Çıraklık ve Mesleki Eğitim Programı

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer’in ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’de Kaliteli Çıraklık ve Mesleki Eğitim programı Eser Diamond Hotel’de gerçekleştirildi.

SİBESO'dan Türkiye'de Kaliteli Çıraklık ve Mesleki Eğitim Programı
Editör: Yaz Dostum
05 Ocak 2023 - 19:29 - Güncelleme: 05 Ocak 2023 - 19:43
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer’in ev sahipliğinde Eser Diamond Hotel’de Türkiye’de Kaliteli Çıraklık ve Mesleki Eğitim programı düzenlendi. Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı ile Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin de programa katılımlarıyla destek veren isimler arasında yer aldı. 



“ÇIRAKLAR, GELECEĞİMİZİN ESNAF VE SANATKARLARI”

Bölgemizde kaliteli çıraklık ve mesleki eğitim yoluyla istihdama erişimlerinin kolaylaştırılmasını amaçladıklarını belirten Başkan Nuray Koçer, “Biz ahilik kültürünün mirasçıları olan esnaf ve sanatkarlarız. Çıraklar da bizim içimizdeki cevher, geleceğimizin ustaları, geleceğimizin esnaf ve sanatkârları. Bizler bu kültür var oldukça geleceğe umutla bakıyor ve yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.



“BU ÇALIŞTAYA ÖZEL BİR ÖNEM VERİYORUZ”

Ahilik kültürünün modern çağa uygun hale getirilerek usta-çırak ilişkisi ile gelecek nesillere aktarılacağını söyleyen Nuray Koçer, “Bir yandan gençlerin istihdam edilebilirliğinin artırılması, diğer yandan da işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunulması adına eğitim müdürlerimizin katkıları ile böylesine her ayrıntısı titizlikle düşünülmüş bu programı yürütmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Daima esnafımızın yanındayız ve yanında olmaya, sorunlarını dinlemeye ve çözmeye devam edeceğiz. ” ifadelerini de sözlerine ekledi.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ









 

YORUMLAR

  • 0 Yorum