Silivri AK Parti'den 15 Temmuz Anma Programına Katılım

Türkiye'nin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminden kurtuluşunun 6. yıl dönümü kapsamında Saraçhane Meydanı'nda anma programı düzenlendi. Programa; AK Parti Silivri Başkanlığı Yönetim Kurulu ve Belediye Meclis Üyeleri de katılım sağladı.

Silivri AK Parti'den 15 Temmuz Anma Programına Katılım
Editör: Yaz Dostum
18 Temmuz 2022 - 22:25
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı dün yoğun katılımla gerçekleşti. AK Parti Silivri Başkanlığı Yönetim Kurulu ve Belediye Meclis Üyeleri'nin yer aldığı etkinlikte vatandaşlar, öğle saatlerinden itibaren arama noktalarından geçirilerek meydana alındı.

Ellerinde Türk bayrağı taşıyan ve bazılarının ay yıldızlı tişörtler giydiği yüzlerce vatandaş alanı doldurdu. Bedensel engelli bazı vatandaşlar ise alana tekerlekli sandalyeyle geldi.

Etkinlik alanına Türk bayraklarının yanı sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları asıldı.

15 Temmuz temalı video gösterimiyle başlayan anma programı kapsamında sahne alan sanatçılar, şarkı ve marşlar seslendirdi. Alanı dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak şarkı ve marşlara eşlik etti.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN İSMİ TEK TEK OKUNDU

Sela verilen etkinlikte, 15 Temmuz şehitlerinin ismi tek tek okunurken vatandaşlar "burada" diye karşılık verdi.

Sahneye uzak olan vatandaşlar etkinliği, alandaki bazı noktalara yerleştirilen dev ekranlardan takip etti.

ERDOĞAN: "15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, etkinlik alanında yapmış olduğu açıklamalarında şunları kaydetti:

"Bugün 15 Temmuz ihanetinin 6. yıl dönümü. Tarihimizin bu en alçak darbe girişiminde yaralarımızdan daha sonra vefat edenlerle birlikte toplamda 252 kardeşimiz şehadetle şereflendi. "Vurulmuş, tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir Hilal uğruna ya Rab. Ne güneşler batıyor. Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer" Her biri bu topraklar için toprağa düşmüş askerimiz hükmünde olan 15 Temmuz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet yakınlarına ve milletimize. Başsağlığı diliyorum. Bu ihanet girişimi sırasında darbecilerin uçaklarına, helikopterlerine, tanklarına, silahlarına, çıplak elleriyle karşı koyarken yaralanan gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum. Hak Teâla bir daha milletimizi 15 Temmuz gibi imtihanlara tabi tutmasın. Evlatlarımızı bizden koparmasın. Ülkemizi bu tür tehditlerle sınamasın.


"BU MİLLET BU DESTANI YAZDI YİNE YAZAR"

Toplumların tarihlerinde asırlar boyu unutulmayacak, nesiller boyu dilden dile bir destan gibi anlatılacak dönüm noktaları vardır. Milletimiz 15 Temmuz'da yüreğindeki imandan aldığı güçle akşam güneş batarken başlayan darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla birlikte akamete uğratarak işte böyle bir destan yazmıştır. Bu millet bu tür destanları yazar mı? Yazar mı? Allah'ın izniyle yine yazar. Nasıl iki asırdır ayağa kalkmak istediği her dönemde bu milleti savaşla, bozgunculukla, darbeyle, vesayetle, terörle, siyasi istikrarsızlıkla, ekonomik krizle, sosyal çatışmayla, dizleri üzerine çökertenler, hamdolsun bu defa yine başaramadılar.

6'LI MASADA ŞEHİTLERİMİZİN ESAMESİ VAR MI?

Farklı dönemlerde farklı kisveler altında sahnelenen sinsi oyun 15 Temmuz gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan oldu. 'İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. İşte şimdi 6'lı masaları var değil mi bunların? Bu 6'lı masada şehitlerimizin esamisi okunuyor mu? Onların derdi başka. Onlar PKK terör örgütüyle beraber yürüyorlar. Yani Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, bizim Mehmet'imize saldıranlarla, onların parlamentodaki uzantılarıyla beraber, el ele omuz omuza yürüyorlar. Şimdi önümüzde büyük bir hesap var.

Balkan Harbi'yle üzerine çöreklenen kara bulutları Çanakkale zaferiyle dağıtan milletimiz milli mücadeleyle, şanla, şerefle dolu tarihine yeni bir halka eklemiştir. İlk değil, son devletimiz cumhuriyetimizin milli iradenin üstünlüğü temeli üzerinde payidar olacağını 85 milyon hep birlikte 15 Temmuz gecesi dosta düşmana bir kez daha ispatladık. Cumhur İttifakı olarak bu mücadeleyi o gece nasıl ispatladıysak şunu bilelim bundan sonraki süreçte de aynen ispatlamaya devam edeceğiz.”




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum