Silivri Belediye Meclisi'nde "Kiralık Araç" Tartışması

Silivri Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Meclis toplantısında CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, eski İBB yönetimi tarafından AK Parti Silivri İlçe Başkanlığına tahsis edildiğini ileri sürdüğü araçlara tepkisini, “Elleri arkada diye inceleme başlatılan Ekrem İmamoğlu’na -valilik- bu araçlar nasıl tahsis edilir diye soruşturma izni vermedi!” sözleriyle dile getirdi. Konuyla ilgili söz alan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, “Algı yönetimi yapıyorsunuz. Ekrem İmamoğlu'nun görevinden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğünü, ziyaret ettiği belediye başkanlarının ve anılan partinin teröre olan yardımlarını desteklediğini söylemiyorsunuz” dedi.

Silivri Belediye Meclisi'nde "Kiralık Araç" Tartışması
Editör: Yaz Dostum
17 Mayıs 2021 - 22:23

Silivri Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen Mayıs Ayı Meclis toplantısında CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, geçmiş dönemde İBB tarafından kiralanıp AK Parti’ye tahsis edildiği tespit edilen araçlarla ilgili ulusal basında yapılan haberleri gündeme taşıdı.

Eski İBB yönetimi tarafından AK Parti Silivri İlçe Başkanlığına 2 adet aracın tahsisinin yapıldığını ileri süren CHP’li Yıldız, İBB’nin İstanbul Valiliği’nden istediği soruşturma izni talebinin ise reddedildiği bilgisini paylaştı. CHP’li siyasetçi tepkisini, “Elleri arkada diye inceleme başlatılan Ekrem İmamoğlu’na -valilik- bu araçlar nasıl tahsis edilir diye soruşturma izni vermedi!” sözleriyle ifade etti. Bunun üzerine konuşan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas ise, “Algı yönetimi yapıyorsunuz. Ekrem İmamoğlu'nun görevinden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğünü, ziyaret ettiği belediye başkanlarının ve anılan partinin teröre olan yardımlarını desteklediğini söylemiyorsunuz” diyerek muhalefete yüklendi.


CHP’li Melih Yıldız, araç kiralama konusunda şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş AK Parti iktidarı döneminde yapılan araç kiralamalarıyla ilgili bir haber gündeme geldi. 2 adet aracın da Silivri İlçe Başkanlığı adına tahsis edildiğini gördük. AK Partili arkadaşlar bizi sahte gündem yaratmakla suçladılar ama tarihleriyle, araçların plakalarıyla, markalarıyla ve kimlerle teslim belgelerinin imzalandığına kadar bütün bilgiler elimizde mevcut. Elleri arkada diye inceleme başlatılan Ekrem İmamoğlu’na -valilik- bu araçlar nasıl tahsis edilir diye soruşturma izni vermedi!

AK Partili Sami Barlas, söz alarak Ekrem İmamoğlu’nun “el bağlaması” konusunda şunları söyledi:

“CHP Grup sözcüsü arkadaşım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, türbede elleri arkadan bağlı biçimde yürüdüğü gerekçesiyle inceleme başlatıldığını söyledi ama gerekçeli kararı açıklamadı. Algı yönetimi yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevinden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğünü, ziyaret ettiği belediye başkanlarının ve anılan partinin teröre olan yardımlarını desteklediğini söylemiyorsunuz. HDP ile ittifak yaptığınızı söylemekten niye çekiniyorsunuz? HDP de bu devletin bir siyasi oluşumudur, siyasi partisidir. Bunlardan da bahsetseydiniz çok memnun olurduk.”


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum