Silivri Belediyesi "Kasasındaki Fazla Parayla" Esnafa Destek Paketi Hazırlamalı

Silivri Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Meclis toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, tam kapanmada faaliyetleri durdurulan ve kısıtlanan esnafın mağduriyetini gündeme taşıdı. Esnafın gücünün tükendiğini söyleyen Yıldız, “Esnaf bu kadar zor durumdayken bizler yerel yöneticiler olarak bu konuyu tartışmalıyız. Bilmiyorum belediyemizin bu konuyla ilgili herhangi bir planı, projesi var mı ama hazır Başkanımız “paramız var” diyorken; bu kapalı olan esnafa bir destek paketi hazırlamanız, böylesine zor bir dönemde destek olmanız, sizin Belediye Başkanı olarak bizlerin de yerel yönetici olarak esnafa olan borcumuzdur diye düşünüyorum” dedi.

Silivri Belediyesi "Kasasındaki Fazla Parayla" Esnafa Destek Paketi Hazırlamalı
Editör: Yaz Dostum
17 Mayıs 2021 - 18:49 - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 - 18:57

Silivri Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Meclis toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, geçtiğimiz yıldan beri hayatı olumsuz anlamda etkileyen ve günlük yaşamı ise adeta durma noktasına getiren koronavirüs salgınının en çok küçük esnafı etkilediğini söyledi. Esnafın ayakta duracak gücünün kalmadığını vurgulayan Yıldız, Silivri Belediyesi’nin ilçe genelindeki tam kapanmada faaliyetleri durdurulan ve kısıtlanan esnafa pandemi nedeniyle yaşadığı ekonomik sıkıntıları hafifletecek bir destek kampanyası başlatmasını gerektiğini ifade etti.

“ÇARESİZLİK, İŞSİZLİK VE GEÇİM SIKINTISI NEDENİYLE KÜÇÜK ESNAF İNTİHAR EDİYOR”

Melih Yıldız, korona mağduru esnaflar için şu konuşmayı yaptı:

“17 günlük bir kapanma süreci geçirdik. Esnafımızın mağduriyeti malum özellikle kahvehane, restoran, lokanta, çay bahçesi işleten esnafımızın mağduriyeti had safhada. Evine ekmek götüremeyen esnaf, çocuğunun cebine harçlık koyamayan baba intihar ediyor arkadaşlar.

“ESNAFIN DURUMUNU KONUŞMALIYIZ”

Esnaf bu kadar zor durumdayken bizler yerel yöneticiler olarak bu konuyu tartışmalıyız.

“BELEDİYEMİZ HAZIR -PARAMIZ VAR- DİYORKEN ESNAFA DESTEK OLMALIYIZ”

Bilmiyorum belediye yönetimimizin bu konuyla ilgili herhangi bir planı, projesi var mı ama hazır Başkanımız “paramız var” diyorken; bu kapalı olan esnafa bir destek paketi hazırlamanız, böylesine zor bir dönemde destek olmanız, sizin Belediye Başkanı olarak bizlerin de yerel yönetici olarak esnafa olan borcumuzdur diye düşünüyorum. Bu gibi şeyleri Silivri’mizin geleceği anlamında tartışıp birbirimizle fikir alışverişi yaparsak Silivri’ye daha faydalı işler yapmış oluruz diye düşünüyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum