"Silivri Belediyesi'nin dağıttığı ayçiçek tohumu yerli ama milli değil!"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı tarım projelerini kamuoyuna doğru anlatma konusunda uyardı. Yıldız, “Yerli ve milli sözünüze ben çok katılmıyorum. Sizin denemesini yaptığınız ayçiçek tohumları yerli olabilir ama milli değil. Milli bir menşeili henüz ayçiçek tohumumuz yok” dedi.

"Silivri Belediyesi'nin dağıttığı ayçiçek tohumu yerli ama milli değil!"
Editör: Yaz Dostum
10 Haziran 2022 - 16:01 - Güncelleme: 10 Haziran 2022 - 16:46
CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, bugün yapılan Haziran ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı tarım projelerini halka izah ederken yaptığı “yerli ve milli” söyleminin tam anlamıyla doğruyu yansıtmadığını ifade ederek uyardı.

 “İBB’Yİ YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR DAĞITMAMAKLA ELEŞTİRDİNİZ, TARIM BAKANLIĞININ DA ÜRETİCİYE AYNI TOHUMLARDAN DAĞITTIĞINI HATIRLATIRIM”

Melih Yıldız, şunları söyledi:

“Her sözünüzün başında yerli ve milli diyorsunuz. İBB ayçiçek tohumları dağıttığında, Büyükşehir Belediyemizi yerli ve milli tohum dağıtmamakla eleştirdiniz. Fakat Büyükşehir Belediyesi üreticilerimize tohum dağıttıktan sonra aynı uygulamayı Tarım Bakanlığı, İlçe Tarım Müdürlükleri aracılığıyla yaptı. Kendileri de aynı sizin eleştirdiğiniz yerli ve milli olmayan tohumları dağıttı.

“DAĞITTIĞINIZ TOHUMLAR YERLİ OLABİLİR AMA MİLLİ DEĞİL”

Yerli ve milli sözünüze ben çok katılmıyorum. Neden derseniz? Sizin denemesini yaptığınız ayçiçek tohumları yerli olabilir ama milli değil. Milli bir menşeili henüz ayçiçek tohumumuz yok. Mevcut tohumların hepsi hangi isim altında olursa olsun Türkiye’de üretiliyor zaten. Yani yerli ise devletin dağıttığı tohumlar da yerli, sizin ektiğiniz tohumlar da yerli dolayısıyla sizi burada ikaz etme anlamında bunları ifade etmek istedim.”

BAŞKAN YILMAZ'DAN ANINDA KARŞILIK GELDİ

Bu ithama kayıtsız kalmayan Başkan Yılmaz, söz konusu tarım çalışmalarının Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı tarafından takdirle karşılandığını vurguladı.


“CHP’NİN YERLİ MİLLİ ANLAYIŞINI ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ”

Yılmaz, CHP’ye cevaben şunları söyledi:

“Sizin yerli milli anlayışınızın ne olduğunu bilmiyorum. CHP’nin yerli ve milli anlayışını bazen anlamakta güçlük çekiyoruz. Yani şimdi genel siyasete doğru gidecek, çok götürmek istemiyorum. Karabağ’da, Libya’da, Mavi Vatan’da ne işimiz var..? Yerli milli konusuna girersek bu konuda sınıfta kalırsınız. Benim burada yerli milli tohumla ilgili verdiğim mücadeleyi takdir etmesi gerekenler ediyor, sizin çok takdir etmeniz de umurumda değil. 

“TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ BAŞKANI, MÜCADELEMİZİ DESTEKLİYOR”

Türkiye Tohumcular Birliği Başkanının yerli milli ayçiçek tohumunu 1200 dönüm yere ekeceğimizde burada bir konuşma yaptı. Eren bey o konuşmanın videosunu Melih beyle paylaşırsınız. Orada Silivri Belediyesi’nin yerli milli tohumla ilgili yaptığı mücadele hakkında söylediklerini dinlemenizi isterim.

“YANLIŞ VARSA TARIM BAKANLIĞINI DA ELEŞTİRİRİM”

İBB’yi yerli milli tohum dağıtmamakla eleştirdiğimi söylediniz. Tarım Bakanlığının da aynısını yaptığını ifade ettiniz. Siz hem Tarım Bakanlığını hem İBB’yi eleştiremiyor olabilirsiniz. Nasıl ki bu ülkede İHA ile SİHA’nın yerli milli olması önemliyse en az onun kadar arpa tohumunun, buğday tohumunun, fidenin yerli milli olması en az o kadar önemli ve stratejik. Dolayısıyla bu yerli milli tohumun dışında yabancı tohuma yönelen kim varsa ben bu kürsüden eleştiririm. Onun için Mehmet yanlış yapıyordu ama Ahmet de bunu yaptı örneği doğru bir örnek değil. Ben gücümün yettiği müddetçe yerli milli tohum mücadelesine devam edeceğim.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum