Silivri Cezaevinde Hükümlüleri Topluma Kazandıracak Çalışma

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Eğitim ve Öğretimde İş Birliği protokolü ile ilgili Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ev sahipliğinde toplantı düzenlendi. Toplantıda, cezaevlerinin bünyesinde bulunan iş atölyelerinin durumu, tutuklu ve hükümlülerin yönlendirilmesi ile ilgili kararlar alındı.

Silivri Cezaevinde Hükümlüleri Topluma Kazandıracak Çalışma
Editör: Yaz Dostum
02 Eylül 2021 - 20:35 - Güncelleme: 02 Eylül 2021 - 21:07
Hükümlü ve tutukluların önceki öğrenmelerinin belgelendirilmesi, yeni belge kazanmalarının sağlanması, eğitim-öğretim faaliyetleriyle tahliye sonrası iş sahibi olması veya iş yeri açabilmesi gibi imkanlarla buluşturabilmek adına 2020 yılının Mart ayında Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında Eğitim ve Öğretimde İş Birliği protokolü imzalanmıştı.

Yürütülen protokol çerçevesinde önceki gün, Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü bünyesinde toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu 1. Müdürü Uğur Erdoğan, Kurum 2. Müdürü Ertuğrul Kahraman, Silivri Adalet Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Burak Uzun ve cezaevi sorumlu öğretmenleri katılım sağladı.

Cezaevlerinin bünyesinde bulunan iş atölyelerinin durumu hakkında istişarelerin yapıldığı toplantıda tutuklu ve hükümlülerin yönlendirilmesi ilgili kararlar alındı.




YORUMLAR

  • 0 Yorum