Silivri Dayanışma Platformu'ndan Kavaklı'ya planlanan fabrika yerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın sahibi olduğu Maxicells İlaç Sanayii AŞ’ye ‘münferit yatırım yeri’ olarak tahsis edilen arazi ile ilgili değerlendirmede bulunan Silivri Dayanışma Platformu, “Kararnamede yer alan bu alanın sanayi planı olmadığı gibi herhangi bir sanayi alanıylada teması bulunmamaktadır. Amaca yönelik sanayi faaliyeti için başka alanların uygun olacağı kanaatiyle kamuoyuna duyurumuzdur” ifadeleriyle yatırım yerinin yanlış olduğuna vurgu yaptı.

Silivri Dayanışma Platformu'ndan Kavaklı'ya planlanan fabrika yerine tepki
Editör: Yaz Dostum
09 Aralık 2020 - 19:31
Silivri Dayanışma Platformu, Kavaklı’da 172 bin metrekarelik alanın Sancak ailesinin sahibi olduğu Maxicells İlaç Sanayi A.Ş'ye tahsis edilmesi üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi ve planlanan fabrika için yerin doğru olmadığına dikkat çekti.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“MEVCUT İMAR PLANINDA EĞİTİM TESİSİ VE İDARİ TAHSİS ALANI OLARAK ONAYLI”

"3275 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Kavaklı mahallemizde 172 bin metrekare alanın bir firmaya ilaç sanayi amaçlı tahsisiyle ilgili yapılan değerlendirmemizde (çoğunluk görüşü); kararnamede adı geçen alan, Kavaklı mahallesi içinde olup mevcut imar planında Eğitim tesisi, Yönetim merkezi (idari tahsis alanı) olarak onaylıdır.

“SANAYİ PLANI OLMADIĞI GİBİ HERHANGİ BİR SANA ALANIYLA DA TEMASI YOK”

Kavaklı mahallemizde bu ihtiyaçlara cevap verecek başka alan bulunmamaktadır. Silivri ilçe sınırları içinde bu ihtiyaçları karşılayan sayılı alanlardan biridir. Kararnamede yer alan bu alanın sanayi planı olmadığı gibi herhangi bir sanayi alanıyla da teması bulunmamaktadır.

“BAŞKA ALANLARIN UYGUN OLACAĞI KANAATİNDEYİZ”

Amaca yönelik sanayi faaliyeti için başka alanların uygun olacağı kanaatiyle kamuoyuna duyurumuzdur.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum