Silivri'de bayram namazı saat kaçta?

Bayram namazı saatleri vatandaşlar tarafından internette en çok aranan konular arasında yer alıyor. Pazartesi sabahı kılınacak olan bayram namazı öncesinde vatandaşlar kendi yaşadıkları şehirlerdeki bayram namazı saatlerini öğrenmek istiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bayram namazı saatleri açıklandı. Peki Silivri'de bayram namazı saat kaçta? İşte, o bilgi...

Silivri'de bayram namazı saat kaçta?
Editör: Yaz Dostum
30 Nisan 2022 - 11:47 - Güncelleme: 30 Nisan 2022 - 19:16
Ramazan Bayramı Namazı saatleri, Türkiye genelinde günün araştırılan konusu oldu. 2 Mayıs Pazartesi günü sabahın erken saatlerinde gerçekleştirecekleri bayram namazı ibadeti için saat bilgisini araştıran vatandaşlar, 2022 Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta sorusunun yanıtını arıyor. Peki, Silivri'de bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte, o sorunun cevabı...

SİLİVRİ'DE KILINACAK BAYRAM NAMAZI SAATİ BELİRLENDİ

İstanbul merkezinde bayram namazı 2 Mayıs Pazartesi günü 06:34'de kılınacak. Silivri'de ise bayram namazı 06:37 de idrak edilecek.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

İmam, "Allâhü ekber" diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar. Cemaat de aynı şekilde tekbir getirip ellerini bağlar. İmam ve cemaat içlerinden "Sübhâneke" duasını okur. Sonra İmam ve cemaat, "Allâhü ekber" diyerek tekbir alır, eller kulaklar hizasına kadar kaldırılıp yana bırakılır. Sonra aynı şekilde "Allâhü ekber" diyerek bir tekbir daha alınır ve eller yine yana bırakılır. Üçüncü kere "Allâhü ekber" diyerek tekbir alınır ve bu sefer eller bağlanır. Tekbirler arasında üç defa "sübhanellâhi’l-azîm" diyecek kadar beklenir. Bundan sonra cemaat susup bekler. İmam, gizlice eûzü-besmele çeker, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur, sonra rükû ve secdeler yapılır ve ikinci rekâta kalkılır.

İkinci rekâtta imam, gizlice besmele çeker, "Fatiha" ve "zamm-ı sûre"yi yine sesli olarak okur. Ardından imam ve cemaat, "Allâhü ekber" diyerek tekbir alır, eller kulaklar hizasına kadar kaldırılıp yana bırakılır. Peşinden aynı şekilde "Allâhü ekber" diyerek bir tekbir daha getirilip eller yine yana bırakılır. Sonra aynı şekilde üçüncü bir tekbir daha alınır ve eller yine yana salınır. İlk rekâtta olduğu gibi ikinci rekâtta da tekbirler arasında üç defa "sübhânellahi’l-azîm" diyecek kadar beklenir. Üçüncü tekbirin akabinde "Allâhü ekber" diyerek rükûa varılır. Tıpkı birinci rekâtta olduğu gibi rükû ve secdeler tamamlanır. İkinci secdeden sonra oturulur. "Tahiyyât", "Salli" "Bârik", "Rabbenâ âtinâ" ve "Rabbena’ğfirlî" duaları okunur. Sağa ve sola selam verilerek namazdan çıkılır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum