Silivri'de Bulgaristan Seçimleri Öncesi Hazırlık

Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Mustafa Karadayı'nın cumhurbaşkanlığına aday olduğu seçim kampanyası 15 Ekim'de başlıyor.Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlık sahiplerinden biri olan Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Üyeleriyle bir araya gelerek yaklaşan seçimler öncesi ülkeye gelecek olan siyasiler için birlikte yürütebilecekleri etkinlik ve çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulundu.

Silivri'de Bulgaristan Seçimleri Öncesi Hazırlık
Editör: Yaz Dostum
14 Ekim 2021 - 22:02
4 Nisan ve 11 Temmuz'da yapılan iki genel seçimin ardından hükümetin kurulamaması nedeniyle Bulgaristan'da seçmenler, 14 Kasım'da bu sefer hem cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimler için 3. kez sandık başına gidecek.Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Mustafa Karadayı'nın cumhurbaşkanlığını adayı olduğu bir ay sürecek seçim kampanyası yarın başlayacak. 

OY PUSULASINDA SEÇENEKLER ARASINDA "HİÇ KİMSE" DE YER ALACAK

Merkez Seçim Komisyonuna göre 6 milyon 708 bin 189 kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede 14 Kasım'daki her iki seçime 21 siyasi parti ve 7 koalisyon katılacak. Seçimde cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcılığı için 24 ikili yarışacak. Yurt dışında yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının da katılabileceği seçimler için yurt içinde en az 11 bin 643 oy verme merkezi kurulacak. Seçmenler, parti, koalisyon ve cumhurbaşkanı adayları arasında tercih yapacak, oy pusulasında seçenekler arasında "hiç kimse" de yer alacak. Seçim kampanyası 12 Kasım'da sona erecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi için 14 Kasım'da kesin sonuç alınmaması durumunda ikinci tur 21 Kasım'da yapılacak.

ÇALIŞKAN, BULGARİSTAN GÖÇMENLERİ DERNEĞİ ÜYELERİYLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlık sahiplerinden biri olan Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, yaklaşan seçimler öncesi Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Ediz Sarı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömür Kıvılcım ile makamında görüşerek ülkeye gelecek olan siyasiler için yürütülebilecek etkinlik ve çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulundu.
 
Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirmede bulunan çalışkan yaklaşan seçimlerde Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Karadayı ve Milletvekili Adaylarına başarılar diledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum