Silivri'de "Çöp Krizi" Büyüyor!

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın, “Bizden önce müteahhit Silivri'nin çöpünü 18 milyon liraya topluyordu. Biz bunu ortalama 4.5 milyona mal ediyoruz. Yani 13,5 milyon ilçemize hizmet olarak dönüyor" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek iddialarını ispata çağırdı. “Belediye Başkanı yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltıyor” diyen Esen, “Geçtiğimiz dönemde 18 milyona yapılıyor dediği iş Temizlik İşleri bünyesinde çalışan tüm araçların akaryakıt, lastik, bakım onarım masraflarının içinde olduğu bir durumdur. Kendisi alelade hazırlanmış excel tablosunda evsel atık giderlerini gösterdi yani sadece çöp işi, temizlik işlerinden bahsetmiyor. Rakamları şeffaf bir şekilde açıklamalı. Algı oyunlarıyla Silivri’nin karşısına çıkamaz!” şeklinde konuştu.

Silivri'de "Çöp Krizi" Büyüyor!
Editör: Yaz Dostum
19 Nisan 2021 - 21:57 - Güncelleme: 19 Nisan 2021 - 22:03

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda Grup Başkanvekili Melih Yıldız, İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Erdim ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Gürsu; geçtiğimiz akşam basın mensupları ile Zoom uygulaması üzerinden ilçe gündemini masaya yatırdı. Başkan Esen, yaptığı değerlendirmede Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın çöp toplama maliyetiyle ilgili kamuoyunu yanılttığını söyledi. 

“SİLİVRİ’Yİ ALGIYLA YÖNETECEĞİNİ SANIYOR”

Başkan Berker Esen, şöyle konuştu:

“Belediye Başkanı gerçekleri kamuoyundan gizliyor, yalan yanlış bilgiler vererek yanıltıyor. Algıyı yöneterek, Silivri’yi de yöneteceğini sanıyor. Çöp konusunda, “Bizden önce müteahhit Silivri'nin çöpünü 18 milyon liraya topluyordu. Biz bunu ortalama 4.5 milyona mal ediyoruz. Yani 13,5 milyon ilçemize hizmet olarak dönüyor" demişti.

“GEÇTİĞİMİZ SENE TEMMUZ AYINDA VERDİĞİMİZ ÖNERGEYE CEVAP ALAMADIK”

Son meclis toplantısında alelade hazırlanmış bir excel tablosunu bizlerin önüne sundu. Burada 2020 yılı evsel atık genel giderlerinden söz etti. Belediye Başkanı burada manipülasyon yapıyor, rakamlarla oynuyor. Kendisinin geçtiğimiz dönemde 18 milyona yapılıyor dediği iş Temizlik İşleri bünyesinde çalışan tüm araçların akaryakıt, lastik, bakım onarım masraflarının içinde olduğu bir durumdur. Biz Belediye Başkanına bir önerge vermiştik. Geçtiğimiz sene Temmuz ayında verdiğimiz bu önergeye hala cevap alamadık.

Tekrardan Belediye Başkanına soruyorum;


1-Çöp toplama hizmetiyle ilgili kaç personel çalıştırılmaktadır? Bu hizmetle ilgili belediyemiz ve bağlı iştirakler bünyesinde kaç personel istihdam edilmiştir?

2-İstihdam edilen bu personellerin belediyemiz ve bağlı iştiraklere maaş, SGK ve ek ödemeleri ayrı ayı ne kadar tutmaktadır?

3-Çalıştırılan araçların tümünün kasko, sigortaları, amortisman, tamir, bakım onarım, yedek parça, lastik ve benzeri giderlerinin bütçesi kaç TL hesaplanmıştır?

4-Araçların zorunlu trafik sigortası, kasko, emisyon izni, periyodik bakımları ve trafik muayenelerinin yaptırılmasına ne kadar bütçe ayrıldı?

5-Binek araçlar dahil olmak üzere araçların ortalama yakıt tüketimleri günlük, aylık ve yıllık olarak ne kadar hesaplanmıştır?

6-Temizlik İşlerinde kullanılan araçlar ve personel, kaç vardiya üzerinden çalıştırılmakta? Vardiya süreleri kaç saat üzerinden hesaplanmaktadır?

7-Yaz ilavesi olarak çöp aracı ve personel istihdamı yapılmakta mıdır? Eğer yapılıyorsa hangi yöntemle yapılması öngörülmektedir?

“TEMİZLİK İŞLERİ BÜTÇESİNE AYIRDIKLARI 23 MİLYON, 400 PERSONELİN MALİYETİNE EŞDEĞER!”

Geldiğimiz noktada Belediye Başkanı 13,5 milyon liralık bir zarardan söz ediyor. Bunu ispatlamakla zorunludur. Yalan yanlış rakamlarla konuyu çarptırması son derece yanlış. Belediye Başkanı alelade hazırlanmış excel tablosunda evsel atık giderlerini gösterdi yani sadece çöp işi, temizlik işlerinden bahsedilmiyor! Faaliyet raporuna baktığımızda Temizlik İşleri bütçesine 23 milyon ayrılmış. Belediye Başkanı, Temizlik İşleri’nde 400 personelin çalıştığını ifade ediyor. Kabaca bir hesap yaptığımızda 400 personelin maliyeti, Temizlik İşleri bütçesine verilen 23 milyona eşdeğer. Bizim kent ve kent çevresi temizliği ihalesi kapsamında yapmış olduğumuz işi kendisi sadece çöp toplamaya indirerek ikisini kıyaslıyor.

“GİDER KALEMLERİ AÇIKLANMIYOR"

Bunun dışında Temizlik İşleri’nde kullanılmak üzere kiralanan araçların biraz önce bahsettiğim kasko, sigorta, tamir, amortisman vb. gider kalemlerini açıklamıyor.

“BELEDİYE BAŞKANI ŞEFFAF OLMALI”

Faaliyet raporunda kelime oyunları var. Rakamlar farklı farklı müdürlüklere dağıtılmış. Net bir tablo ortaya çıkmıyor. Belediye Başkanı burada şeffaf olmalı. Bizler kesinlikle “5 yılın sonunda 70 milyon TL kar edeceğiz” gibi ithamları kabul etmiyoruz. Belediye Başkanına düşen rakamları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmasıdır. Algı oyunlarıyla Silivri’nin karşısına çıkamaz. Bu sorularımızı cevap alana kadar soracağız.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum