Silivri'de Emsal Niteliğinde Bir Karara İmza Atıldı

Bebekliğinden beri evde bakılan Mila isimli pitbull cinsi köpek, 3 ay önce komşu şikayeti üzerine Silivri Belediyesi Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne alındı. Büyük bir üzüntü yaşayan ailesi ve Silivri Hayvan Haklarını Koruma Derneği (SİHAYDER) bu işin peşini bırakmadı ve verdikleri mücadele sonucunda mahkeme kararı ile talihsiz hayvanı barınaktan çıkardı. Mila artık onu çok seven ailesinin yanında ve özgür! Öte yandan bu karar aynı mağduriyeti yaşayan hayvan severler ve saldırı vakası olmamasına karşın art niyetli kişilerin ihbarı yüzünden sıcacık yuvasından koparılan can dostları için de umut oldu...

Silivri'de Emsal Niteliğinde Bir Karara İmza Atıldı
Editör: Yaz Dostum
16 Kasım 2020 - 01:28 - Güncelleme: 16 Kasım 2020 - 02:17

Silivri Hayvan Haklarını Koruma Derneği (SİHAYDER) Başkanı aynı zamanda MARMARAFED Başkan Yardımcısı Şükran Sunç Çakır, Mila’nın ailesinden koparılma süreci ile eve dönüş yolculuğunu şöyle aktardı:

"KOMŞU ŞİKAYETİ ÜZERİNE BARINAĞA ALINDI"

“Mila bebekliğinden beri evde bakılan binlercesi gibi yasaklı sayılan masum bir candı. Tam 3 ay önce komşu şikâyeti üzerine barınağa alındı. Elçin Kaplan ailesi ve SİHAYDER olarak tabi ki biz bu işin peşini bırakmadık. Mila'yı özgürlüğüne ve ailesine kavuşturduk.

"HAYVAN SEVERLER BİLSİN; BAKMAK VE BESLEMEK SUÇ DEĞİL"

Buradan tüm hayvan severlere sesleniyoruz. Yasaklı ırk olarak tabir edilen canlara bakmak ve onları beslemek suç değildir. 5199 sayılı hayvanları koruma kanunun yasaklar başlıklı 14.maddesinin son bendindeki hükmüne göre bu tür tehlike arz ettiği iddia edilen hayvanları üretmek, sahiplendirmek, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır. Kanunda sayılan bu hâller sınırlı sayıda sayılmış olup, bu bentte sayılmayan hallerden olan, yasaklı olan hayvana sahip çıkmak ve beslemek yasak değildir. Bu mutlulukta bizim için her şeye değerdi.”



 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum