Silivri'de Gençler Afete Hazırlanıyor

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Gençlik Katılımı Programı kapsamında düzenlenen “Gençler Afete Hazırlanıyor” projesi Silivri’de başladı.

Silivri'de Gençler Afete Hazırlanıyor
Editör: Yaz Dostum
01 Ağustos 2025 - 23:37
Silivri Belediyesi Afet ve Koordinasyon Merkezi, 27-29 Temmuz 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Gençler Afete Hazırlanıyor” çalıştayına ev sahipliği yapıyor. Türkiye Ulusal Ajansı desteğiyle Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) koordinatörlüğünde yürütülen proje, afet bilinci ve farkındalık eğitimleriyle gençleri bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Avrupa Gençlik Eğitim ve Spor Derneği, Yedi İklim Kültür Sanat Eğitim Bilim ve Yardımlaşma Derneği ile İlk Sen Ol Gençlik Hareketi Derneği ortaklığında yürütülen programda, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova ve Sakarya’dan 30 genç katılımcı yer aldı.

Çalıştayda interaktif oturumlar, uzman sunumları, grup çalışmaları ve politika önerileri atölyeleri düzenleniyor. Katılımcılar, afet yönetimi konusundaki bilgi ve becerilerini geliştirmenin yanı sıra, karar alma süreçlerine dahil olma imkânı da buluyor.
Silivri Belediyesi’nden yapılan açıklamada, gönüllülerden kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarından özel sektöre kadar her kesime ulaşan eğitimlerle afetlere hazır bir toplum oluşturulması hedeflendiği belirtildi.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum