Silivri'de Kiralık Ev Bulmak Zorlaştı

Son bir yıl içinde aşırı biçimde artan kira fiyatlarının sonucu olarak Silivri’de kiralık daire bulmanın neredeyse imkansız halde geldiğini ifade eden Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, az sayıdaki kiralık dairede ise rakamların sürekli yükseldiğine dikkat çekti.

Silivri'de Kiralık Ev Bulmak Zorlaştı
Editör: Yaz Dostum
26 Haziran 2022 - 21:55 - Güncelleme: 26 Haziran 2022 - 22:03
Bölgemizin tanınmış gayrimenkul danışmanlarından biri olan Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, “Silivri’de son dönemde hem kiralık ev bulmak zor, hem de kiralarda yüksek artış var. Ev arayanlar bulamıyor, bulanlar da fiyatların yüksekliğinden dolayı kiralayamıyor” dedi.

“SİLİVRİ’DE KİRALIK EV BULMAK YA DA DÜŞÜK FİYATTAN KİRALIK DAİRE GÖRMEK ADETA BİR MUCİZE GİBİ”

Konut ve kira sorununu değerlendiren Mustafa Altınkök, şunları kaydetti:

“Silivri’de hem yeterli sayıda kiralık daire yok hem de mevcut dairelerin fiyatları vatandaşın bütçesini aşan boyutlara ulaşıyor. Her hafta en az belki 10 kişi kiralık ev soruyor ama maalesef gelen talebi karşılayamıyoruz.

“KONUTU OLAN DA OLMAYAN DA DERTLİ”

Yıllarca birikimi ile sadece bir ev almış emekli maaşının yanında o ev ile geçinip enflasyondan korunmak için kirayı güncellemek isteyen ev sahiplerinden tutun, yandaki daire yüksek fiyata satıldı diye evinin fiyatını yükseltenlere, yabancılar daha çok para veriyor diye kiracısını çıkarmak isteyenlere ev almanın bu fiyatlarla hayal olduğu çalışanlara kadar geniş bir dertli kesim var. Bizler emlakçılar olarak fiyatların ne satılıkta ne de kiralıkta yükselmesinden yanayız. Çünkü fiyat ne kadar artarsa satmamız, kiralamamız zorlaşıyor. Kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme ile konut krizinin çözümüne ilişkin geçici önlemler alınmış olsa da yeterli değil, köklü çözümlere ihtiyacımız var.”




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum