Silivri'de okula uyum haftası eğitimleri başladı

Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin yüz yüze yürütülecek okula uyum haftası eğitimleri başladı. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, Turgut Reis İlkokulu'nda uyum eğitimlerine katılan minik öğrencilerin mutluluklarına ortak oldu.

Silivri'de okula uyum haftası eğitimleri başladı
Editör: Yaz Dostum
02 Eylül 2021 - 20:20
Silivri'de, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri bugünden itibaren 3 gün boyunca okullarda yüz yüze yürütülecek olan uyum eğitimlerine katılım göstermeye başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar da Turgut Reis İlkokulu'ndaki minik öğrencilerin ilk gün heyecanına ortak oldu.

Günün anlam ve önemi dolayısıyla öğrencilere moral veren bir konuşma gerçekleştiren Artar, tüm velilere de hayırlı olsun temennilerini iletti.

Ardından okul idarecilerileri ve öğretmenleri ile görüşen Artar, okulu uyum eğitim uygulanması gereken hususlar hakkında bilgilendirmelerde bulunarak tüm eğitimcilere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diledi.

Bakanlığın illere ve ilçelere gönderdiği yazıya göre, okula uyum çalışmalarında şunlar uygulanacak;

Oyun ve açık hava etkinliklerine ağırlık verilecek. Öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak.

Velilere ve öğrencilere, salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fiziki mesafe, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım ve benzeri konularda bilgilendirmeler yapılacak.

Okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanları uyum çalışma süreç ve etkinliklerine aktif olarak katılacak. Taşımalı eğitim öğrencileri de yerel imkanlar ölçüsünde uyum eğitiminden yararlandırılacak.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum