Silivri'de silajlık mısırların hasadı başladı

Tarım ve Orman Bakanlığının katkıları, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteği ile tamamı hibe olarak Silivri'deki çiftçilere dağıtılan silajlık mısır tohumlarının hasat zamanı geldi. İş makinaları arazilerde, ürünleri toplamaya başladı. Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, yürütülen çalışmaları yakından gözlemledi.

Silivri'de silajlık mısırların hasadı başladı
Editör: Yaz Dostum
21 Ağustos 2021 - 22:55
Tarım ve Orman Bakanlığının katkıları, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteği ile tamamı hibe olarak Silivri'deki çiftçilere dağıtılan önemli yem kaynaklarından silajlık mısır tohumlarının hasadı yapılmaya başlandı. Arazilerde iş makinaları ürünleri toplamak için yoğun uğraş veriyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Ziraat Mühendisleri ile birlikte ilçenin çeşitli noktalarında yürütülen hasat çalışmalarında hazır bulundu.

Konuyla ilgili Ertuğrul, yapmış olduğu bilgilendirmesinde çiftçilerin dağıtımı yapılan tohumlardan çok memnun olduklarını dile getirdiklerini ve projenin devam etmesini istediklerini söyledi. Öte yandan Ertuğrul, toplam ilçe genelinde silajlık mısır, yonca ve macar fiğ olmak üzere 8 ton yem bitkisi dağıtıldığının altını çizdi.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum