Silivri'de veli eğitimleri sürüyor!

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarımızın kendi bünyesinde telekonferans yöntemiyle canlı yayınlara taşıdığı "Veli Akademileri Projesi" kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme seminerleri 2021 yılı itibariyle de devam ettiriliyor. Alanında uzman doktor ve eğitimciler tarafından verilen seminerler, Ocak ayında da dolu dolu geçti. Aile içi iletişimden, olumlu tutum ve davranışlara, akademik başarı ve meslek seçiminden, madde bağımlılıklarından korunmaya kadar bir çok konu hakkında genel bilgilendirmeler yapıldı.

Silivri'de veli eğitimleri sürüyor!
Editör: Yaz Dostum
29 Ocak 2021 - 14:16 - Güncelleme: 29 Ocak 2021 - 21:30

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Veli Akademileri Projesi" kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarımızın kendi bünyesinde gerçekleştirdiği bilgilendirme seminerleri tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı dolayısıyla telekonferans yöntemiyle canlı yayınlara taşındı.

2021 yılı itibariyle de devam eden eğitimler alanında uzman doktor ve eğitimciler tarafından veriliyor. Ocak ayında bir kez dolu dolu geçen seminerlerde velilere, aile içi iletişimden, olumlu tutum ve davranışlara, akademik başarı ve meslek seçiminden, madde bağımlılıklarından korunmaya kadar bir çok konu hakkında genel bilgilendirmeler yapıldı.


İşte, verilen seminerlerin bazıları şöyle oldu;

Ortaköy Sezin Öztaş Ortaokulu’nda, okulun rehber öğretmeni tarafından 04 Ocak 2021 Pazartesi günü “Akademik Başarı ve Meslek Seçimi” konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Namık Kemal İlk/Ortaokulu'nda 08 Ocak 2021 Cuma günü okulun sınıf öğretmenlerinden Kader Üstünbaş tarafından "Örnek Anne Baba ve Huzurlu Aile" konusunda seminer düzenlendi.

Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu’nda, Psikolojik Danışman Demet Yabancı tarafından ''Akademik Başarı ve Mesleki Gelişim'' üzerine 11 Ocak Pazartesi günü seminer gerçekleştirildi.

Turgut Reis İlkokulu’nda, Psikolog Yaprak Gülmez tarafından 13 Ocak 2021 Çarşamba günü “Olumlu Tutum ve Davranışlar” konusunda bilgilendirme yapıldı.

Değirmenköy Atatürk Ortaokulu'nda 18 Ocak 2021 Pazartesi günü okulun rehberlik öğretmeni tarafından “Aile İçi İletişim” başlıklı söyleşi düzenlendi.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Türkiye Sigarayla Savaş Derneği ve İstanbul Aydın Üniversitesi ortaklığında 19 Ocak 2021 Salı Günü Öğretim Görevlisi Özgür Sağlam tarafından "Bağımlılıklardan Korunma" hakkında söyleşi gerçekleştirildi.

Haber : Batuhan Güçlü

YORUMLAR

  • 0 Yorum