Silivri'de yeşil yada mavi alan bulmak güçleşti!

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkilerini göstermeye devam ederken, salgına ilişkin haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak koronavirüse karşı verilen mücadeleye ilişkin en güncel bilgiler ve vakaların canlı takibinin yapılabildiği Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında önemli bir risk haritası güncellemesi yapıldı. İstanbul’un en riskli noktaları işaretlendi. HES üzerinden risk haritasının paylaşıldığı koronavirüs bulaş riski haritasında kırmızı alarm veren mahalle, sokak, site ve caddeler bir bir işlendi. Yaklaşık iki haftadır devam eden yeni tedbirlere rağmen halen düşüş halen rutin hale gelmezken son dakika haberine göre Silivri'de dahi yeşil ya da mavi alan görmek oldukça güçleşti.

Silivri'de yeşil yada mavi alan bulmak güçleşti!
Editör: Yaz Dostum
15 Aralık 2020 - 15:03
HES uygulaması güncellendi. İstanbul’un tamamı için en kritik mahalleler, ilçeler, sokak ve caddeler işaretlendi. İl genelinde koronavirüs risk haritasında Kovid-19'un genel itibarıyla şehir merkezlerinin tamamını kaplamış durumda olduğu görülürken Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kararları ile açıklanan sokağa çıkma yasağının yerinde bir tedbir olduğu da tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmış oldu. Sağlık Bakanlığı'nın sağladığı ve HES uygulaması üzerinden paylaştığı son görüntüler de İstanbul'da salgının seyri tedbirlerin ardından plato düzeyine geçmiş gibi görünse de kritik ilçelerde risk haritası durumu değişmemiş olduğu gözlemlendi.

Buna göre son dakika verilerine göre Başakşehir, Kadıköy, Alibeyköy, Sultangazi, Fatih, Maltepe gibi noktalarda koyu kırmızı renklerin ağırlığını, geri kalan tüm ilçelerde de kırmızı rengin hüküm sürdüğünü gösterildi. Ayrıca salgının İstanbul ortalamasının altında seyrettiği Silivri'de de yeşil ya da mavi alan görmek oldukça güçleşti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum