Silivri Emlak Müşavirleri Derneği TEMFED'e Üye Kabul Edildi

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği (SEMDER) Başkanı Mustafa Altınkök, 1 yıllık çalışmaların sonucunda Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu’na (TEMFED) üye olarak kabul edildiklerinin müjdesini verdi.

Silivri Emlak Müşavirleri Derneği TEMFED'e Üye Kabul Edildi
Editör: Yaz Dostum
29 Temmuz 2021 - 00:57 - Güncelleme: 29 Temmuz 2021 - 20:39
Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği (SEMDER) Başkanı Mustafa Altınkök, Haziran ayı itibariyle Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu’na (TEMFED) üye olduklarını açıkladı.

ALTINKÖK: “KURUMSALLAŞMAYA VERDİĞİMİZ ÖNEMLE HEDEFLERİMİZ ARASINDAYDI”

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Mustafa Altınkök, “Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği olarak 1 yıllık yaptığımız çalışmalar sonucunda ülkemizde temsil açısından en büyük Mesleki Sivil Toplum Kuruluşu olma özelliği taşıyan Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu’na (TEMFED) kabul edilen bir dernek olmanın gururunu yaşıyoruz. Bölgemize daha iyi hizmet verebilmek için kurumsallaşma konusunda yolculuğumuza ara vermeden devam ediyoruz..." dedi. 


TEMFED HAKKINDA

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) 2005 yılında Emlak Meslek kuruluşlarımız tarafından kurulmuştur. TEMFED, ülkemizde temsil açısından en büyük Mesleki Sivil Toplum Kuruluşudur. Yurt içinde ve Yurt dışında yaptığı çalışmalar ile Bakanlığımız tarafından “TÜRKİYE” ismini kullanma hakkı verilmiştir.  

TEMFED, Esnaf ve Tacirlerden oluşan karma bir yapıya sahip olup ,20 Emlak Meslek Odasının, 15 Meslek Odası Başkanı’nın illerinde kurdukları dernekler ile temsil edilmekte, yine 23 farklı illerdeki Dernekler, Ticaret Odası Meslek Komitesi Temsilcisinin yer aldığı 37 mesleki kuruluş Yaklaşık 22.000 sektör mensubuna bu kanallarla hizmet vermektedir. Federasyonumuz Amerika Birleşik Devletlerinde kurulu 1.300.000 üyesi olan National Associaton of Realtors’ın (NAR) ülkemizdeki tek “Partner”i dir. Yine Avrupa Emlakçılar Birliği (EPAG) nin tek üyesidir.

Bunlara ek olarak, Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği ile “Kardeş Kuruluş” olup, Ukrayna Emlakçılar Birliği (ASNU) ile yeni bir işbirliği anlaşması imzalamıştır. Bu kanallar ile Ülkemizin tanıtımı sektöre ciddi katkılar sunmaktadır.

TEMFED sektörde mesleki birçok çalışmanın hazırlanması ve uygulanması konusunda eğitimler, seminerler yapmakta, resmi kuruluşlara destek amaçlı hizmetler vermektedir, örneğin T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yurtdışında yapılan soruşturmalar kapsamında sektör temsilcisi olarak görev yapmakta, Türkiye’deki sürecin işleyişi hakkında MASAK’a detaylı bilgi akışı sağlamaktadır.

Ülkemizdeki ilk resmi EMLAK DANIŞMANLIĞI eğitim ve müfredatı TEMFED tarafından hazırlanmış ve uygulanmasını sağlamıştır. Yine MEB ile işbirliğinde ilk defa Mesleki “UZAKTAN EĞİTİM” konseptini sektöre kazandırmıştır.

Son olarak da, TEMFED Sektördeki en önemli Yasal çalışmanın talep edicisi ve hazırlayıcısı olmuş, bu kapsamda MYK ULUSAL YETERLİLİĞİNİ hazırlayan kurum olma özelliğine sahiptir. Uzun yıllardır sektör olarak uğraş verdiğimiz Mesleki bir Kanun çıkması yönündeki çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Ticaret Bakanlığımızın sektörün düzenleyicisi olması yönünde talep de bulunan kurumdur.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum