Silivri Lisesi Mezunları Platformundan Yılmaz Kandemir Başkanlığında Yoğurt Günü Toplantısı

Silivri Lisesi’nin (Anadolu Lisesi) bu yıl 50. mezunlarını vermesi dolayısıyla 26 Haziran 2022 Pazar günü Yoğurt Günü düzenlenecek. Silivri Lisesi Mezunları Platformu Başkanı Yılmaz Kandemir, Fatih Mahallesi Havuzlu Kahve Meydanı'nda Lütfü Yetkin'in kahvesinde etkinlikle ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Silivri Lisesi Mezunları Platformundan Yılmaz Kandemir Başkanlığında Yoğurt Günü Toplantısı
Editör: Yaz Dostum
16 Haziran 2022 - 22:12 - Güncelleme: 17 Haziran 2022 - 09:27
Yoğurt Günü’ne hazırlandıklarını ifade eden Silivri Lisesi Mezunları Platformu Başkanı Yılmaz Kandemir, toplantıda şu ifadeleri kaydetti:

“SİLİVRİ LİSESİ, 70 YILI AŞKIN BİR GEÇMİŞE SAHİP”

“Değerli basın mensupları ve SİLİVRİ LİSESİ MEZUNLARI;

Silivri Lisesinin temeli 73 yıl evvel Silivri ortaokulu iki şube olarak 1949-1950 Eğitım öğretim yılında, ORTAOKUL binası inşaatı nataman olduğu için PİRİ MEHMET PAŞA İlkokulunda ORTAOKUL olarak eğitime başlamıştır. ORTAOKULUMUZUN ilk öğrencileri 1 ve 2.ci sınıfı PIRİ PAŞA ilkokulunda, son sınıfı ortaokul binası tamamlandığından yeni binaya geçerek 1951-52 yılında ORTAOKUL İLK MEZUNLARINI 15 kişi olarak vermiştir.

Silivri Ortaokulu 1968-69 yılı mezunları BİZLER, 1969-70 de LİSE açıldığından hemen hemen tamamımız iki şube olarak LİSEYE kaydımızı yaptırdık. Ve 1.2.3.cü sınıf Ortaokul öğrencileri de YENİ LİSE BİNASINDA Lise ile birlikte uzun yıllar beraber eğitim gördük.

Silivri LİSEMİZ 1971-72 yılında FEN ve EDEBİÝAT iki sınıftan 39 MEZUN vermiştir.
ORTOKULUMUZ 1951-52 yılnda 70 yıl önce İLK MEZUNLARINI, LÎSEMİZ ise  1971-72 yılında 50 yıl önce İLK MEZUNLARINI vermîş ve biz ilk mezunlara ÜNÎVETSİTE yolu açılmış oldu.

“50. YIL MEZUNLARINI VERDİ”

2021-2022 Eğitim yılında SİLİVRİ LİSESİ (Silivri Anadolu Lisesi) 50.YIL mezunlarını vermiştir.

“TOTALDEKİ MEZUN SAYISI YAKLAŞIK 11 BİN”

1951-52 yılından bu yana 70 yılda SİLİVRİ ORTAOKULUMUZ ve LİSEMİZİN verdiği mezun sayısı 11.000 (Onbirbin) civarındadır. Bu mezunlarımızdan büyük bölümü SİLİVRİ İLÇEMİZDE yaşamlarına devam etmektedir, bir bölümü ÜLKEMİZİN çeşitli  İl ve İlçelerinde, bir bölümü de yurt dışında hayatlarına devam ettirmişler ve ettirmektedirler.

Bu dile kolay, geçen 70 yıl zaman dilimi içinde MEZUNLARIMIZDAN vefat eden BÜYÜKLERİMİZ, ARKADAŞLARIMIZ, KARDEŞLERİMİZ olmuştur. Ayrıca Okulumuzda 73 yılda MÜDÜRLÜK, Yöneticilik ve ÖĞRETMENLİK yapmış vefat eden HOCALARIMUZ vardır. Vefat eden öğretmenlerimiz ve mezunlarımıza RABBİMDEN RAHMET dilerim. Mekanları CENNET olsun inşallah. Hayatta olan öğretmen ve mezunlarımıza SAĞLIKLI, HUZURLU ve BAŞARILI  uzun ömürler dilerim.

“SİLİVRİ’NİN KALKINMASINDA BÜYÜK ROL OYNAYAN MEZUNLAR VAR”

70 yıldan bu yana mezun veren ORTAOKUL ve LİSEMİZDEN mezun olup, İşadamı, Devlet Memuru, Ögretmen, Subay, Astsubay, Hakim, Savcı, Avukat, Mali Müşavir, Doktor,Doçent, Profesör, siyasetçi, çiftçi, şoför ve esnaf olarak ÜLKEMİZİN ve SİLİVRİMİZİN kalkınmasında büyük katkıları olmuştur.

“SİLİVRİ ORTAOKULU, SİLİVRİ LİSESİ VE SİLİVRİ ANADOLU LİSESİ MEZUNLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”

TÜRKİYEMİZİN ve SİLÎVRİMÎZİN kalkınmasına ve çağdaşlaşmasına sağladıkları katkılardan dolayı, BÎZ SİLİVRİDE yaşayan hemşehrileriniz olarak, siz SİLİVRİ ORTAOKULU, SİLİVRİ LİSESİ ve SİLİVRİ ANADOLU LİSESİ MEZUNLARIMIZLA her zaman GURUR ve ONUR duyduk ve duymaya devam edeceğiz.”

Silivri Lisesi’nin (Anadolu Lisesi) bu yıl 50. mezunlarını vermesi dolayısıyla Yoğurt Günü, 26 Haziran 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum