Silivri Meclisinde 19 Madde Görüşüldü

Silivri Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının 1. oturumu yapıldı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 19 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda tarihi köprülerdeki çalışmalar, eğitim ve sağlık yatırımları ile sokak hayvanları üzerine bilgilendirme yaptı.

Silivri Meclisinde 19 Madde Görüşüldü
Editör: Yaz Dostum
05 Ekim 2020 - 19:43
Silivri Belediye Meclisi’nin 2020 yılı Ekim ayı meclis toplantısı 1.birleşiminin 1. oturumu, meclis üyelerinin katılımıyla Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Yılmaz, sokak hayvanları, eğitim yatırımları ve devam eden restorasyon çalışmaları üzerine bilgiler verdi. Gündeme geçilmeden önce siyasi parti sözcüleri grupları adına söz aldı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Sultan Aşkın, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Filiz Güler ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, ülke gündemi ve yerel gündemlerle ilgili görüş ve temennilerini aktardı. Pandemi önlemleri nedeniyle katılımcı sayısı sınırlı tutulan toplantıda, 19 gündem maddesi oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

BAŞKAN YILMAZ: “SOKAK HAYVANLARI İÇİN ‘DOĞAL YAŞAM PARKI’ OLUŞTURALIM”

Ekim ayı meclis toplantısında gündem öncesi konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne ilişkin yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin en çok zorlandığı konulardan birinin sokak hayvanları ile ilgili yaşanan sıkıntıların olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Maalesef bu konuda gerek bütçe yetersizlikleri, gerek ekip, ekipman ve personel yetersizlikleri nedeni ile zaman zaman zorlandığımız oluyor. Bir diğer konu da hayvan severlerimiz olduğu kadar, çocukları ve yaşlıları için sokak hayvanlarından korkanlarda var. Yürüyüş yaparken, parklarda gezerken 4-5 tane başıboş sokak hayvanının yanından geçerken tedirgin olabiliyorlar. Bizlere düşen görev yasalar çerçevesinde bu mücadeleye omuz vermek. Silivri, Çatalca, Şile gibi taşra ilçelerin arazilerinin geniş olması, ormanlık alanlarının bulunması nedeni ile merkezdeki ilçeler sokak hayvanlarını kamyonlara doldurarak bizim arazilerimize bırakıyorlar. İBB Meclisinde bunu gündeme getirerek, yapılanın ahlaki, vicdani ve doğru olmadığını söyledim. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na da defaten çağrıda bulunarak, bu sokak hayvanlarına ‘Doğal Yaşam Parkı’ inşa edilmesini istedim. Ortak bir alanda içerisinde hastanesi, veterinerleri olan hayvanların doğal yaşam icra edeceği bir alan oluşturulmasını istedik. Bunu dillendirmeye devam edeceğiz. Hayvan severlerimizin de, bu konudaki derneklerimizin de her zaman yanlarında olacağımızın bilinmesini istiyorum.”

“MÜBADELE EVİ YAPILACAK SARNIÇ RESTORE EDİLECEK”

Ekim ayı meclisinde 19’ncu madde olarak gündeme gelen “İstanbul Valiliğine restorasyon yapım işi ve proje yapım işi kapsamında belediyemizce ödenek talebi başvurusu yapılmasının görüşülmesi.” maddesi oybirliği ile kabul edilerek imar komisyonuna havale edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Yılmaz, Valilik desteği ile yapılacak projeler hakkında bilgi vererek, “İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya ile yaptığımız görüşmede, daha önce projesi çizilen ve kamulaştırılması yapılan Kale Mahallesinde Lozan mübadelesini anmak için bir mübadele evi projesi vardı. Bütçesizlikten bekliyordu. Vali Bey ile bu konuyu paylaşıp bütçe istediğimizde bize yardımcı olacağını ifade ettiler. Yine bu kapsamda Fatih mahallemizin altında bir sarnıç var. Giriş kapısı komple aşağı çöktü ve caminin şadırvanından akan su sarnıca zarar veriyor. Bu sarnıcın restorasyonu için de yine bu almış olduğumuz kararla Valiliğimizden yardım alacağız. Bu konuda vermiş olduğu destekler için de İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya’ya çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“50 ÖĞRENCİSİ OLAN OKULDAN BİR ‘ATATÜRK’ ÇIKMAYACAĞINI NEREDEN BİLİYORSUNUZ?”

Gündem dışı konuşmasında eğitim yatırımlarına değinen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Devlet okulları ile özel okullar arasındaki makası kapatmamız gerekiyor demiştik. Ama gördük ki merkezdeki devlet okulları ile köylerdeki devlet okullarında da makas farkı varmış. Bu sebeple 12 köyümüzde, kütüphanesi, tiyatro salonu ve bilgisayar odası olmayan köy okulu kalmayacak diye bir kampanya başlattık. En uzaktan başlayarak hayırseverlerimiz ile birlikte Sayalar, Danamandıra, Çayırdere ve Kadıköy olmak üzere 4 köy okulumuzda bu çalışmayı tamamladık. İlçe Kaymakamımız Ali Partal ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Zekeriya Artar ile buraları ziyaret ederek açılışlarını yaptık. Bu konuda kamuoyunda bir takım eleştiriler oldu. ‘Bu köylerde 50 tane çocuk var. Buraya kütüphane, bilgisayar odası, tiyatro salonu yağacağınıza merkezde bin öğrencisi olan okullara neden yapmıyorsunuz?’ diyenler oldu. 50 öğrencisi olan okuldan bir Atatürk’ün çıkmayacağını nereden biliyorsunuz dedik. Bu konuda bizim için sayısal değerden ziyade, dezavantajlı gruplar daha önemli. Köy okullarını gezdiğimizde okulların tuvaletlerini görünce bir kampanya daha başlattık. Yine sponsorlarımız ile birlikte belediyemizin kasasından tek kuruş çıkmadan 12 tane köy okulumuzda 78-80 civarındaki okul tuvaletini baştan aşağı yenileyerek çocuklarımızın kullanımına açtık. Bunları bitirdiğimizde okul olmayan köylerimizde de kütüphane yapacağız. Silivri Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projesi olarak, evlerinde interneti, bilgisayarı, tableti olmadığı için EBA’ya bağlanamayan çocuklarımız için de mahalle evlerimizde ‘EBA Erişin Noktası’ yapıyoruz. İlkini Büyükçavuşlu Mahallemizde açtık. 12 köyümüzde de sistem kuruyoruz. Üniversiteye hazırlanan gençlerimiz yanıma geldi. Silivri’deki kütüphanenin yetersizliğinden bahsettiler. Gençlerimiz kütüphanelerde ders çalışmak, vakit geçirmek istiyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan vasıtası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Silivri’mize yapılacak olan Millet Bahçesi projesi içerisinde yer alan Kültür Merkezimizin içerisinde vatandaşlarımızın, gençlerimizin vakit geçirebileceği, okuma salonları, kıraathaneler, kütüphaneler olacak. Kaymakamlık binamız yeni yapılacak olan hükümet konağına taşındığında, bir katını şehir müzesi, bir katını da çocuk kütüphanesine çevirmeyi düşünüyoruz.”

“KARAYOLLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Konuşmasında, ilçede devam eden çeşitli çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Başkan Yılmaz, “Bölge Trafik Denetleme İstasyonunun hemen yanında bir köprülü kavşağımız var. Orada uzun zamandır bakım yapılmıyordu. Eskiyen asfaltı ve bakımsızlığı sebebi ile vatandaşlarımızdan oldukça şikâyet alıyorduk. Burası bin ton asfalt dökülerek yenilendi.” diyerek Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

“MİMAR SİNAN KÖPRÜSÜNDE ÇALIŞMALAR SONA YAKLAŞTI” 

Tarihi Kısa Köprüyle ilgili de açıklama yapan Başkan Yılmaz, “Kısa Köprü diye tabir ettiğimiz tarihi köprümüz bitti. Buranın ihalesini ve yapımını yapan Karayolları Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Köprümüz bu hafta içerisinde yaya trafiğine açılmış olacak. Yine İstanbul Valiliğimiz tarafından restorasyonu devam eden 32 gözlü Mimar Sinan Köprümüzdeki çalışmalar son aşamaya geldi. Aralık ayı ortalarında bu köprümüzün de açılışını gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

19 GÜNDEM MADDESİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Silivri Belediye Meclisi’nin Ekim ayı meclis toplantısının 1. birleşiminin 1. oturumunda 19 gündemden oluşan maddeler ilgili komisyona havale edildi.

 G Ü N D E M :

1 -  Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği revizesinin görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

2 - 2021 yılı âcize ücreti maaşının arttırılmasının görüşülmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

3 - Belediyemizde 2020 yılında mevsimlik işçi çalıştırılmasının görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

4 -  İstmar Tem Gayrimenkul Yatırım ve Tic. A.Ş. tarafından 2013 model Hitachi marka ekskavatör aracı belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebinin görüşülmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

5 -  Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Selimpaşa Mahallesi, 6725 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan Bedesten Çarşısındaki 11 ve 12 nolu dükkânların İSKİ Selimpaşa Tahsilat Veznesi olarak kullanılmak üzere İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne tahsisinin görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

6 -  Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 40 ada, 98 parsel yanı otopark alanında kalan 15 m²’lik kısmının TEDAŞ Genel Müdürlüğüne irtifak hakkı tesisinin görüşülmesi oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

7 -  Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Akören Mahallesi, 2496 parsel sayılı taşınmazın sağlık tesisi ve lojman yapılmak üzere Silivri İlçe Sağlık Müdürlüğüne tahsisinin görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

8 - Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Beyciler Mahallesi, 1557 parsel sayılı taşınmazın İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisinin görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

9 - Mülkiyeti belediyemize ait olan Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 48 ada 150 parselde bulunan binanın zemin katının 50. yıl Sağlık Ocağı olarak kullanılmak üzere tahsis süresinin uzatılmasının görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

10 - Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Kavaklı Mahallesi, 2136 parsel üzerinde 98.36 m²’lik, 4 odalı alanın İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisinin görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

11 - Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Selimpaşa Mahallesi, 966 ada, 4 parsel sayılı taşınmazın, 4 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi yapımı için İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisinin görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

12 - Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Çayırdere Mahallesi, 184 ada 2 parsel, 183 ada 1 parsel, 141 ada 1 parsel ve 140 ada 1 parsel sayılı tarla vasıflı taşınmazların 3 (üç) yıldan fazla süre kiralanmasının görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

13 - Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Kurfallı Mahallesi, 580 parsel nolu taşınmazın 3 (üç) yıldan fazla süre ile kiralanmasının görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

14 - İlçemizdeki isimsiz park ve spor sahalarının isimlendirilmesinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

15 -  İlçemiz sınırları içinde bulunan isimsiz cadde ve sokaklarının isimlendirilmesinin görüşülmesi oy birliği ile İsim Tespit Komisyonuna havale edildi.

16 - Silivri İlçesi, Kurfallı Mahallesi, 772, 773 ve 785 sayılı parselleri içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının görüşülmesi oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

17 - 2021 Mali yılı performans programı ve bütçesinin görüşülmesi oy birliği ile Palan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

18 - Silivri ilçesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 39 ada, 55 parsel sayılı taşınmazın 12 nolu bağımsız bölümünde kayıtlı belediyemize ait 100/343 hissesinin eşit paylar ile Yılmaz KARAL ve Şemsi KARAL’a satışının yapılması amacıyla düzeltme kararı alınmasının görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

19 - İstanbul Valiliğine restorasyon yapım işi ve proje yapım işi kapsamında belediyemizce ödenek talebi başvurusu yapılmasının görüşülmesi oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum