Silivri Mimarsinan Spor Tesisi bu seferde az kalsın yanıyordu!

Silivri Mimarsinan Spor Kulübü'nün himayesinde olan Silivri Belediyesine ait Spor Tesisindeki halı sahaya giren kimliği belirsiz kişiler yedek kulübelerinin olduğu bölgede ateş yaktı. Yangına sebebiyet verecek olan olayı Kulüp Yöneticilerinden Şahin Çatanak fark etti. İtfaiye ekiplerinin bölgeye gelmelerinin ardından ateş daha da büyümeden kontrol altına alındı. Öte yandan yaşanan hadise nedeniyle sahaya gelen Kulüp Başkanı Fatih Doğdu, yapmış olduğu açıklamalarında daha öncede yönetim binasına kimliği belirsiz kişilerin hırsızlık için girdiğini ve binayı baştan aşağıya yağmaladıklarını ifade etti. Yetkilerden bir kez daha gerekli önlemlerin alınmasını dile getiren Doğdu, “Yıllardır söylüyoruz buraya geceli gündüzlü bir güvenlik önlemi alınmalı. Olmadığı zaman işte bu şekilde tesise zarar veriliyor.  Bugün yedek kulübelerinin ön kısmını yakan yarın sahanın ortasını yakar. Burada bir sürü can, ev ve araç var. Birine sıçrasa büyük bir felakete yol açar. Adam devlet malına zarar veriyor ama önlem yok. İstediğimiz çok bir şey değil buraya sadece 1 kişi koyacaklar o kadar. Umarım artık en acilinden önlem alırlar” dedi.

Silivri Mimarsinan Spor Tesisi bu seferde az kalsın yanıyordu!
Editör: Yaz Dostum
26 Ocak 2023 - 00:02
Silivri Mimarsinan Spor Kulübü'nün himayesindeki Silivri Belediyesine ait Spor Tesisindeki yönetim binasına geçtiğimiz ay hırsız girmişti. Haber sitemiz olarak konuyu gündeme getirdiğimizde Kulüp Yönetiminin tesisteki asayişi sağlamak adına yetkililerden güvenlik önlemi alınması konusunda talepleri olmuştu.  Aradan geçen zaman zarfında hiçbir önlemin alınmadığı dikkat kaçmazken tesis bu seferde kimliği belirsiz kişiler tarafından az kalsın yakılıyordu.

Bu akşam saatlerinde halı sahaya giren kişiler yedek kulübelerinin olduğu bölgede ateş yaktı. Yangına sebebiyet verecek olan olayı Kulüp Yöneticilerinden Şahin Çatanak fark etti. Olay yerine itfaiye ekiplerinin gelmesinin ardından ateş daha fazla büyümeden kontrol altına alındı.

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Silivri Mimarsinan Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Çatanak şunları söyledi:

“İşyerimden mesaiden çıkmıştım ben. Balkona çıktığımda çocuklar saha içerisinde bir birlerine bağırıyordu. Yedek kulübelerinin boyu kadar ateşin yükseldiğini gördüm. Ardından sahaya doğru geldim. 6 tane yetişkin genler vardı içeride bende onlara bağırdım. Onlarda, ateş sahaya gelmiyor diyerek karşılık verdiler. Ateşi de söndürmediler. Kulüp Başkanımızı da konuyla ilgili haber vermiştim. Oda gelince kendisini polis zannedip kaçtılar. Evden bidonlarla da ateşi söndürmeye çalıştık ama kontrol altına alamadık. İtfaiye ekipleri söndürdü.”

Silivri Mimarsinan Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğdu ise şu şekilde konuştu:

“Yıllardır söylüyoruz, buraya geceli gündüzlü bir güvenlik şart. Olmadığı zaman işte bunlar oluyor  Bugün yedek kulübelerinin olduğu yeri yakan yarın sahanın ortasını yakar. Kauçuk bir saha burası bir tarafı alev alırsa her yeri yanar. Burası tenha yerde kalıyor. Güvenlik önlemi alınması gerekiyor. Burada bir sürü can, ev ve araç var. Birine sıçrasa daha büyük felaketler doğabilir. Şu yapılmış olan hizmete yazık. Adam devlet malına zarar veriyor ama önlem yok. Her zaman söylüyoruz ama yok. Biz burada bekçilikte yapamıyoruz. Evimizden koşa koşa geliyoruz yangın söndürmeye çalışıyoruz. Biraz vicdan sadece buraya 1 kişi koyulsun başka bir şey istemiyoruz.

Daha öncede Kulüp binamız zarar gördü camları kırıldı. İçerideki bütün elektrik tesisatını ve idman malzemelerimizi çaldılar. Sağ olsun geçenlerde bir belediyeden görevli arkadaşımız geldi. Cam ölçülerimizi aldı. Ancak cam ile binanın korunması çözüm yolu değil buraya bir güvenlik görevlisi şart. Başka bir çözümü yok. Belediye başkanımız kaç kere camları değiştirdi ama sonuç değişmiyor. Burada değişik bir insan kitlesi var. Sahip çıkılması gerekirken bu tesise daha çok zarar verme peşindeler. Ama işte burada bir görevli olsa koruyup kollasa daha iyi olur.”

Haber: Batuhan Güçlü



YORUMLAR

  • 0 Yorum