"Silivri'nin çöpünün 4,5 milyona değil, 30 milyona toplandığı belgelendi!"

Başkan Volkan Yılmaz'ın "Çöp işini ihale etmeyen tek belediye olarak kendi kaynaklarımızla çöpü 4,4 milyon gibi bir rakama topluyoruz" tarzında bir beyanı olmuştu. Muhalefet de geçmiş yönetim tecrübesinden hareketle çöp toplama işinin bu rakama yapılamayacağını kendisine söylemişti. Nisan ayı meclis toplantısının 2. Birleşiminde CHP Grubu, Silivri Belediyesinin kendi hazırladığı 2020 yılı faaliyet raporu ile çöp toplama işinin 30 milyona mal olduğunu belgeledi. Volkan Yılmaz’ın tasarruf konusundaki başarısızlığına dikkat çeken CHP’li Melih Yıldız, “Şimdi biz 4,5 milyona bu çöpü toplayacağım diyen Volkan Yılmaz’a mı inanalım yoksa 30 milyona mal olduğunu faaliyet raporu ile bize belgeleyen Volkan Yılmaz’a mı inanalım?” şeklinde konuştu.

"Silivri'nin çöpünün 4,5 milyona değil, 30 milyona toplandığı belgelendi!"
Editör: Yaz Dostum
09 Nisan 2021 - 22:50 - Güncelleme: 10 Nisan 2021 - 21:22

CHP'li Melih Yıldız, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın çöp toplama işindeki tasarruf iddiasının faaliyet raporu ile çürüdüğünü söyledi. 

Yıldız, konuyla ilgili şunları kaydetti:



“ÇÖP TOPLAMA İŞİNİ 4,5 MİLYONA YAPAMAYACAĞINIZI SİZE DEFALARCA SÖYLEMİŞTİK”

Temizlik İşleri Müdürlüğü bir diğer konu. Sayın Başkan bu yıl 25 milyon gibi bir rakam öngörmüş fakat gerçekleşme oranı 23 milyon gibi bir rakam. Geçen yıl Başkan bey bize, ‘Ben çöpü 4,5 milyona toplayacağım’ sözünü vermişti. Başkan bey yeni alınan çöp kamyonlarının önünde demeç vermiş, ‘İstanbul’da 39 ilçe içinde çöp toplama işini ihale etmeyerek kendi imkanları ile toplayan tek belediyeyiz ve bu işi yıllık 14 milyon TL daha ucuza mal ederek bu parayı Silivri Belediyesinin kasasında tutuyoruz böylece 5 yılda 70 milyon çöpe gitmeyecek’ demişti. Biz defalarca çöp toplama işini 4,5 milyona yapamayacağını söylemiştik ama kendisi bize kızdı, söylendi, fevri hareketler içinde bizi kırdı.

“30 MİLYONA MAL OLDUĞUNU BİZE BELGELEDİNİZ”

Şimdi ben Başkan beyden bekliyorum ‘4,5 milyona yapacağım’ dediği çöp toplama işini sadece ve sadece 23 milyon artı yakıt harcamaları ve amortisman giderleri de bunun içinde olmayan rakamlarla yani bizim öngördüğümüz tahmini rakam 30 milyon civarında gerçekleştirmişsiniz. Şimdi biz 4,5 milyona bu çöpü toplayacağım diyen Volkan Yılmaz’a mı inanalım yoksa 30 milyona mal olduğunu faaliyet raporu ile bize belgeleyen Volkan Yılmaz’a mı inanalım? Volkan bey inşallah bizi bu konuda aydınlatır.”

2020 faaliyet raporu, CHP Grubunun itirazı nedeniyle oy çokluğuyla kabul edildi. 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum