Silivri'nin Değeri ODAK Okulları, 23 Nisan'ı Büyük Bir Coşkuyla Kutladı

Silivri Özel ODAK Okulları, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisinin açılışı ile beraber Türk ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı etkinliklerle kutladı.

Silivri'nin Değeri ODAK Okulları, 23 Nisan'ı Büyük Bir Coşkuyla Kutladı
Editör: Yaz Dostum
23 Nisan 2022 - 16:42 - Güncelleme: 23 Nisan 2022 - 17:49
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Silivri Özel ODAK Okulları’nda coşkuyla kutlandı. ODAK Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, okulun Genel Müdürü Gülgün Narinç ve Kurumsal İletişim Müdürü Ayça Erkmen’in ev sahipliğinde bugün 13.00-16.00 arasında gerçekleştirilen kutlama programına veliler, idari kadro ve öğretmenlerin yanı sıra Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, MHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Gökalp Kalaycı ile AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Kenan Değdaş katılım sağlayarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.



Ulu Önder Atatürk ve tüm aziz şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program; okulun Genel Müdürü Gülgün Narinç ile İlkokul Müdürü Zehra Mülküt'ün günün anlam ve önemini anlattıkları konuşmaları ile devam etti.



NARİNÇ: “YURTTA SULH, CİHANDA SULH DİYEN BİR KURUCU LİDERE SAHİBİZ”


Gülgün Narinç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Yönetici Arkadaşlarım, Öğretmenlerim, Kıymetli Misafirlerimiz, Geleceğin Sahibi Sevgili Çocuklar; küreselleşen dünyanın savaş karşıtı söylemlerinin ve birlik çağrılarının günümüzde yeni yeni filizlenmeye başlamasına rağmen ne mutlu bizlere ki 1 asır önce “Yurtta sulh, cihanda sulh!” diyen bir lidere, Mustafa Kemal Atatürk’e sahibiz.

“ATATÜRK, CUMHURİYETİMİZİ GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARA EMANET ETMİŞ VE BU ANLAMLI GÜNÜ ÇOK SEVDİĞİ ÇOCUKLARA BAYRAM OLARAK HEDİYE ETMİŞTİR”

Ve bu anlayışın her noktaya sirayet etmesini isteyen Mustafa Kemal Atatürk, barışın en büyük temsilcilerinin de çocuklar olacağını çok iyi biliyordu. İşte bu yüzden 23 Nisan gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli bir tarihini, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak armağan etmiştir.

“SİZLER, ÜLKEMİZİN İSTİKBALİSİNİZ”

Sevgili Çocuklar, ulusal egemenlik, bir milletin yaşam kaynağı olan bir meşaledir. Bu meşalenin daimi taşıyıcıları sizlersiniz. Anne babalarınızdan, abilerinizde, ablalarınızdan aldığınız bu meşalenin sönmez ışığı da yine sizler olacaksınız. Bu, sizler için hem çok büyük bir gurur kaynağı hem de çok büyük bir sorumluluktur. Sizlerin bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğinize olan inancımız da tamdır.

“İKİ YILDIR KUTMAYA HASRET KALDIĞIMIZ MİLLİ BAYRAMIMIZDA ÇOCUKLARIMIZ GÖNÜLLERİNCE EĞLENSİN İSTEDİK”

Kıymetli Anneler, Babalar; Sizler, bizler; Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçilerini yetiştirmek ve onun devamlılığını sağlayabilmek adına çok çok kıymetli bir misyona sahibiz. Bunun bilinciyle çocuklarımıza duyduğumuz inancı ve güveni de her daim yüreklerimizde hissetmekteyiz. Bugün, çocuklarımızın bayramı. Onların neşe günü, sevgi günü… ODAK Okulları olarak istedik ki ülkemiz ve dünyamız adına zor günler geçirdiğimiz, iki yıldır coşkuyla kutlamaya hasret kaldığımız millî bayramlarımızdan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarımız gönüllerince eğlenebilsin, bugünün tadını en çok çocuklar çıkarsın. Sahne performanslarımızın bitmesiyle birlikte öğretmenlerimizle hazırladığımız çeşitli etkinlik istasyonlarında bugün çocuklarımız gönüllerince eğlenebilecekler.

“23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Bu coşkuyu uzun bir aradan sonra bizlerle paylaşmak için gelen tüm misafirlerimize şahsım ve yönetimimiz adına teşekkür ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.”



Akabinde iki yıldır pandemi salgını nedeniyle buruk bir şekilde kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar okulun bahçesinde gönüllerince eğlendi adeta hasret giderdi. Şiir, şarkı, dans gibi gösteriler yapan çocuklara, davetliler alkışlarıyla eşlik etti. Bayramı büyük bir coşkuyla kutlayan çocuklar, egemenliğe verdikleri değeri, bizlere bırakılan mirasa sahip çıktıklarını ve çıkmaya da devam edeceklerini bir kez daha en güçlü şekilde gösterdi.
Haber : Hazal BAŞARAN







 

YORUMLAR

  • 0 Yorum