Silivri'nin Değeri ODAK Okulları öğrencilerinden İngilizce tiyatro oyunu

Silivri Özel ODAK Okulları öğrencileri tarafından “Prenses ve Bezelye Tanesi” ile “Peter Pan Hayal Adası” adlı oyunlar İngilizce olarak sahnelendi.

Silivri'nin Değeri ODAK Okulları öğrencilerinden İngilizce tiyatro oyunu
Editör: Yaz Dostum
14 Mayıs 2022 - 20:24 - Güncelleme: 14 Mayıs 2022 - 20:40
Silivri’nin Değeri parolasıyla faaliyet gösteren Özel ODAK Okulları’nın 2. ve 5. sınıf öğrencileri, İngilizce oyun sahneledi. Yaklaşık 2 ay sürede hazırlanan “Prenses ve Bezelye Tanesi” ile “Peter Pan Hayal Adası” adlı tiyatro oyunları, okulun konferans salonunda sahneye koyuldu.

2021-2022 eğitim-öğretim yılı sürecinde haftalık 16 saat İngilizce dersi alan 2. sınıf öğrencileri ile haftalık 20 saat İngilizce eğitimi gören 5. sınıf öğrencilerinin gösteri sunumunu tüm salon soluksuz izledi. Oyuncuların kostümlerinden sahne dizaynına, jest ve mimiklerinden baştan sona İngilizce repliklerine kadar tüm detayların eksiksiz sunumu, izleyenlerin büyük takdirini topladı. 

Yabancı dili öğrenmeyi kolaylaştıracak ve kalıcı kılacak farklı yöntemler ile iyi uygulamaları bir araya getirerek öğrencilerine geleceğe dönük eğitim yaklaşımları sunan Özel Odak Okulları’nın genç yetenekleri, oyunların finalinde ayakta alkışlandı.

Yüksek katılımla gerçekleşen programa Odak Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve davetliler iştirak etti. Oyunun sonunda sahneye gelen Yabancı Diller Koordinatörü Ayla Sarvan Yanko, süreçte emeği geçen tüm İngilizce öğretmenlerini tebrik ederek, oyunda yüksek performans sergileyen öğrencileri kutladı, oyuna ilgi gösteren sanatsever davetlilere de teşekkürlerini iletti.

PRENSES VE BEZELYE TANESİ HAKKINDA

Bir zamanlar bir prens varmış. Bu prens evlenmek istiyormuş, ama evleneceği kişi gerçek bir prenses olmalıymış. Böyle birini bulmak için bütün dünyayı dolaşmış, ama çok büyük bir hayal kırıklığına uğramış. Çünkü, karşısına çıkan prenseslerin hakiki olup olmadığını bir türlü anlayamıyormuş. Hep eksik bir şeyler bir şeyler oluyormuş. Sonunda üzüntü ve umutsuzluk içinde yurduna dönmüş.

Bir gece korkunç bir fırtına çıkmış; şimşekler çakıyor, gök gürlüyor, bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor, kıyametler kopuyormuş. Derken sarayın kapısı çalınmış, yaşlı kral gidip kapıyı açmış. Fakat, o da ne kapıda, yağmurdan ve fırtınadan perişan olmuş bir zavallı bir kız duruyormuş. Üstelik her tarafından sular akan, tepeden tırnağa sırılsıklam olmuş bu kız gerçek bir prenses olduğunu söylüyormuş.

“Eh, anlarız bakalım!” diye düşünmüş yaşlı kraliçe, ama kimseye bir şey söylememiş. Yatak odasına gitmiş, yere bir bezelye tanesi koymuş. Bu bezelye tanesinin üzerine yirmi tane döşek, döşeklerin üzerine de yirmi tane kaz tüyü yatak koymuş. Gece olunca prenses bu yatakta yatmış. Sabah olunca kıza, gece nasıl uyuduğunu sormuşlar.

“Ah, korkunç bir şeydi!” demiş prenses. “Bütün gece gözümü bile kırpmadım! Allah bilir ne vardı yatak ta! Sert bir şeyin üstünde yatmışım gibi, her yerim çürüdü, mosmor kesildi! Gerçekten berbattı!”

Böylece anlaşılmış ki, yirmi döşek ve yirmi kaz tüyü yatağın altındaki bezelye tanesini hissedecek kadar nazlı, narin olduğuna göre, bu prenses hakiki bir prensestir! Prens onunla evlenmiş. O bezelye tanesini de müzeye koymuşlar. Eğer kimse almadıysa, bugün bile gidip görebilirsiniz onu. Gördünüz mü: işte size hakiki bir masal!

PETER PAN HAYAL ADASI HAKKINDA

Wendy Darling ve iki küçük erkek kardeşi John Darling, Michael Darling ailesi ile birlikte mutlu bir hayat yaşayan kardeşlerdir. Darling ailesinin bu küçük bireylerinin en çok sevdikleri şeylerden bir tanesi uyumadan önce Wendy'nin anlattığı hikayeleri dinleyip, hayaller kurup uyumaktır. Bir gece yine masal dinleyip uyurken birden kendilerini dinledikleri, hayal kurdukları masalın içinde bulurlar. Peter Pan adında hiç büyümeyen bir çocuk onları mutluluk adasına götürür. Her şey yolunda giderken kötü bir insan olan Kaptan Kanca ile karşılaşırlar. Kaptan Kancanın yaveri olan By Smee de olaylara dahil olur. Kaptan Kanca ve By Smee mutluluk adasındaki mutluluk hazinesinin peşine düşerler amaçları hazineyi çalmak ve dünyaya kötülüğün hakim olmasını sağlamaktır. Wendy ve kardeşleri Peter Pan ile Kayıp Çocuklar durumu öğrenirler. Onlarda mutluluk hazinesini Kaptan Kanca ve By Smee'den korumak için mücadelede veririler. Peter Pan'ın en yakın arkadaşı olan peri Tinkerbell ise en zor anlarında hep yanlarında olacaktır. Olaylar gelişirken Wendy ve kardeşleri bu yaşadıklarının hayal mi yoksa gerçek mi olduğunu anlamaya çalışırlar. Hikayenin sonunda yatak odalarında tekrar başladıkları noktada uyanırlar. Mutluluk adası ve mutluluk sandığı kurtulmuştur. Ama













 

YORUMLAR

  • 0 Yorum