Silivri'nin Karatedeki Gururu Zehra Dinçer

Türkiye Karate Federasyonu (TKF) tarafından Sakarya'da düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası ve milli takım seçmelerine katılan Silivri Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi, Silivri Karate Kulübü sporcusu Zehra Dinçer rakiplerini ardı ardına yenerek müsabakalarını zirvede kapattı. Kendi kategorisinde ülke şampiyonu olan Dinçer, ay-yıldızlı bayrağımızı uluslararası müsabakalarda temsil edecek.

Silivri'nin Karatedeki Gururu Zehra Dinçer
Editör: Yaz Dostum
11 Mayıs 2022 - 13:35
Silivri Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi, Silivri Karate Kulübü sporcusu Zehra Dinçer, Türkiye Karate Federasyonu (TKF) tarafından Sakarya'da düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası ve milli takım seçmelerine katıldı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Serdivan Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada 56 şehirden 386 kulüp ve yaklaşık 1800 sporcu yer aldı.

Kadın ve erkek sporcular 5 gün boyunca ümit, genç ve 21 yaş altı kategorilerinde birbirlerine üstünlük kurabilmek için mücadele etti. Çekişmeli müsabakalara sahne olan şampiyonada yaralanan sporculara salonda hazır bulunan sağlık ekiplerince müdahale edildi. 

Sporculara, aileleri ve arkadaşları tribünden destek verirken, TKF Başkanı Aslan Abid Uğuz da karşılaşmaları tribünden izledi.

Silivri Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi, Silivri Karate Kulübü sporcusu Zehra Dinçer, karşılaştığı tüm rakiplerini ardı ardına yenerek ülke şampiyonluğunu elde etti. Ay-yıldızlı bayrağımızı uluslararası müsabakalarda da temsil edecek olan sporcu, başarısını Antrenörü Serkan Tekgül ile birlikte kutladı.

Daha öncede Bartın'da düzenlenen Karate Gençler A - B Türkiye Birinciliği Yarışmasına da katılan Dinçer, yine kendi katagorisinde ülke şampiyonu olmuştu.

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Silivri Taekwondo Kulübü Antrenörü Serkan Tekgül, şunları kaydetti:

"Zehra Dinçer'den Çifte Şampiyonluk. Bartın'da yapılan MEB Okullararası liseler Türkiye şampiyonasında yarışan sporcumuz Türkiye Şampiyonu olmuştu. 5-9 Mayıs tarihlerinde Sakarya'da yapılan Ümit -Genç- 21 yaş Altı Türkiye şampiyonası MİLLÎ Takım seçmesine katılan Silivri Kız Anadolu İmam-Hatip lisesi öğrencisi sporcumuz yine zirvede yerini alıp. Türkiye Şampiyonu oldu. Zehra Dinçer MEB Okullararası Türkiye Şampiyonu, Zehra Dinçer Ümitler Türkiye Şampiyonu, Silivri Karate tarih yazmaya devam ediyor. Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu. Aferin kızım."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum