Silivri'nin yetiştirdiği yıldız futbolcu: Ozan Kabak 

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'da forma giyen Ozan Kabak'ın Silivrispor altyapısında yetiştiğini biliyor muydunuz? Yeteneği sayesinde Galatasaray'da yıldızı parlayan 21 yaşındaki genç futbolcu şu anda kariyerinin zirvesini yaşıyor.

Silivri'nin yetiştirdiği yıldız futbolcu: Ozan Kabak 
Editör: Yaz Dostum
21 Şubat 2021 - 15:30 - Güncelleme: 21 Şubat 2021 - 18:47

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'da forma giyen başarılı stoper Ozan Kabak'ın, futbol kariyerinin Silivri'den başladığını biliyor muydunuz? Ailesinin ve antrenörlerinin destekleri ile Galatasaray Spor Kulübü tarafından kamp daveti alan Kabak, yeteği sayesinde küçük yaşlarda Avrupa takımlarının da dikkatini çekerek günümüzde aranılan isim haline geldi.

Kabak, kariyerine başlama süreciyle alakalı Sabah Gazetesine 2017 yılında vermiş olduğu röportajında şu sözlerle anlatıyor:

"25 Mart 2000 doğumluyum. Ankara'da dünyaya geldim ama ailem Mardin Derik'ten. Babam cezaevinde müdür olarak çalışıyor. Ben doğduktan sonra tayini çıkmış, o yüzden Ankara'dan Silivri'ye taşınmışız. Annem ise ev hanımı. Bir ablam, bir de erkek kardeşim var. 

Futbola başlamana kim vesile oldu?

Babam da eskiden amatör olarak futbol oynamış. Ancak, futbolda istediği yerlere gelememiş ve bu durum da içinde hep bir ukde olarak kalmış. O yüzden babam futbol oynamamı ve futbolcu olmamı en başından beri destekledi diyebilirim. Diğer yandan Silivri'deyken okulda teneffüslerde ve beden eğitim derslerinde sürekli olarak futbol oynardım arkadaşlarımla. Beden eğitimi öğretmenim de yetenekli olduğumu ve bir kulüpte futbol eğitimi almam gerektiğini babama iletmiş. Babam da bunun üzerine beni Silivrispor altyapısına yazdırdı. Böylece futbol hayatım başlamış oldu.

Galatasaray'ın altyapısına geçişin nasıl gerçekleşti?

Silivrispor altyapısında kendimden yaşça büyüklerle antrenman yapma fırsatı buldum. Hazırlık maçlarına da çıktım ve iyi performans gösterdim. Bunu gören altyapı hocamız Uğur Alper, o dönem Galatasaray'ın altyapısında olan, şimdi ise Millî Takımlarda antrenör olarak görev yapan Nedim Yiğit'le görüşmüş ve beni kendisine önermiş. Bunun üzerine, beni Galatasaray altyapısına denemeye çağırdılar. Babamla Silivri'den Florya'nın yolunu tuttuk. İlk antrenmanımda gösterdiğim performansla takıma seçilmeyi başardım. Nedim Hoca ve Uğur Hocanın üzerimde emeği çoktur o yüzden. 

Galatasaray'ın altyapısında geçirdiğin süreleri ve ay-yıldızlı formayla tanışma hikâyeni anlatır mısın?

Galatasaray altyapısına seçildikten sonra iki sene boyunca Silivri'den Florya'ya gidip geldim. Ancak, trafikten ve mesafeden ötürü çok yoruluyordum. Üzerine, babamın tayini Tekirdağ'a çıkınca, 1 sene boyunca da Florya'ya Tekirdağ'dan gidip geldim. Zamanımın çoğu yollarda geçiyordu. Bu yorgunluktan ötürü antrenmanlarda ve maçlarda performansımı tam olarak sergileyemiyordum. Bu zorluklar nedeniyle bir ara futbolu da bırakmayı düşündüm açıkçası ancak, bu süreçte ailem bana yılmamam konusunda desteğini sürdürdü. O dönem, hayatımın kırılma noktasıydı diyebilirim. Ertesi sene ise İstanbul'da Fen Lisesi'ni kazandım ve Galatasaray'ın altyapısında yatılı olarak kalmaya başladım. Galatasaray'da, akademide yatılı olarak kalmam konusunda yine o dönem Galatasaray'ın altyapısında olup Millî Takımlarda antrenör olarak görev yapan Kerem Yavaş'ın da emeği büyüktür. Akademide yani Florya'da kalmaya başladığımdan bu yana performansım sürekli arttı ve hem kendimi daha iyi hissetmeye hem de başarılı olmaya başladım. Ailemin desteği bu konuda çok etkiliydi dediğim gibi. Buradaki performansım üzerine Antalya'da U14 Millî Takım seçmelerine çağrıldım. Seçmelerde gösterdiğim performansın ardından, 2015 yılında Şenol Ustaömer yönetimindeki U15 Millî Takımı'na çağrıldım. U17 Millî Takımı'nda birçok arkadaşım gibi, ay-yıldızlı formayla ilk maçıma Ocak 2015'te, Çek Cumhuriyeti'ni 5-1 yendiğimiz hazırlık karşılaşmasında çıktım. O günden bugüne de ay-yıldızlı formayı giydim. Millî Takım'a seçildiğim günden bu yana, aday kadroda yer aldığım maçların tamamında oynadım.

33 MİLYON EURO'YA LİVERPOOL'A TRANSFER OLDU

Günümüzde A Milli Takımımızın vaz geçilmez isimlerinden biri haline gelen Ozan kabak'ın kariyerinde VfB Stuttgart ve FC Schalke 04 gibi büyük takımlarda bulunuyor. Kariyerinin zirversinde olan genç futbolcu 2021 yılının Şubat ayının başlarında 2.5 milyon euroluk kiralama bedeli ve zorunlu satın alma opsiyonu üzerinden 33 milyon euro'ya Liverpool'a transfer olmuştu.

Yaz Dostum Ailesi olarak Silivri'yi oynadığı her maçta adeta gururlandıran genç ismi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum