Silivri SİAD'dan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın üyeleri ile üyelerinin eşlerine yönelik kaynaştırma ve hatırlama etkinliği gerçekleştirdi. Silivri Kaymakamı Tolga Toğan’ın eşi Zekiye Toğan ile Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın eşi Ezgi Yılmaz’ın da katılım sağladığı programda Dernek Başkanı Hakan Kocabaş, bu özel günlerinde kadınları yalnız bırakmayarak günlerini kutladı.

Silivri SİAD'dan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği
Editör: Yaz Dostum
08 Mart 2022 - 20:38 - Güncelleme: 08 Mart 2022 - 21:52
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltı programı düzenlendi. Kanepe Restaurant’ta gerçekleştirilen programa derneğin kadın üyeleri, üyelerinin eşlerinin yanı sıra Silivri Kaymakamı Tolga Toğan’ın eşi Zekiye Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın eşi Ezgi Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, Silivri Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Filiz Güler, MHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Sultan Aşkın, Silivri Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler iştirak etti. Bu önemli ve anlamlı günde kadınları Dernek Başkanı Hakan Kocabaş ile eşi Şebnem Kocabaş da yalnız bırakmadı.



SÜLEYMANOĞLU: SİLİVRİ SİAD OLARAK GÜNÜN ÖNEMİNİ VURGULAMAK İSTEDİK

Programda Kadın Komitesi Başkanı Aynur Süleymanoğlu tarafından günün anlam ve önemine bir konuşma yapıldı. Süleymanoğlu, şu görüşlere yer verdi:

“Hepinizin bildiği gibi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü; konferans, gösteri ve eğlence gibi çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kadınlarımızın sorunlarının daha yoğun bir şekilde gündeme gelmesine vesile olan bu anlamlı günde bizlerde Silivri SİAD olarak günün önemini, siz değerli misafirlerimiz, üye eşlerimiz ve kadın üyelerimiz eşliğinde vurgulamak istedik.

“DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ'NÜN KÖKENİ ACI BİR TARİHE DAYANIYOR”

Bundan 165 yıl önce 8 Mart 1857 yılında Amerika’nın New York kentinde 40.000 dokuma işçisi, daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başlar. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında, işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi feci şekilde yanarak ölmüş, yüzlercesi yaralanmış, bir o kadar da tutuklanmıştır.

“HAK MÜCADELESİNDE KAYBETTİĞİMİZ KAHRAMAN KADIN İŞÇİLERİ ŞÜKRANLA YAD EDİYORUZ”

Bu olay ülkede ve dünyada işçi hakları konusunda bilinç uyandırırken, hayatını kaybedenlerin cenazesine yüz binlerce kişi katılır. Verilen bu şanlı mücadelenin yıl dönümüdür. Bugünümüze ışık tutan kahraman kadın işçilerini şükranla anıyoruz.

“KADIN DEMEK, EMEK DEMEKTİR”

Biz kadınlar toplumun yarısı olarak yaşamın vazgeçilmez unsurlarıyız. Kadın demek, emek demek. Her yeni güne bizlerin emeği ile başlanır; aşı, işi, sıcak bir çayın demi, temiz bir çorbanın sıcaklığında, ütülü kıyafetlerin ışıltısında, evlatların yetiştirilmesinde ve saymakla tükenmeyen daha birçok konuda emeklerimizin önemi paha biçilmez. O nedenle sadece 8 Mart Günü değil, yılın 365 günü, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’dür bence… Her başarılı erkeğin arkasında fedakar eşlerin bulunduğu söylenir. Aslında her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesi ile değil de, her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır anlayışı ile ilerlemeliyiz. Sanayici arkadaşlarımızın her ışığında sizlerin emekleri var. Onların motivasyonu ve konsantrasyonunu eksik etmeyen ve dengeleyen, fiziki ve zihni enerjisini tek bir noktaya toplamasını, yani işine odaklanmasını sağlayan yine eşlerdir. İnsanın insana, kadının erkeğe eşit olduğu, daha iyi bir gelecek, savaşsız, hastalıksız, daha güçlü bir dünya, daha aydınlık yarınlar ancak el birliği ile mümkün olduğu düşüncemi de sizlerle paylaşarak hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Bu anlamlı günü bir kez daha kutlayan Aynur Süleymanoğlu sözlerini, günün organizasyonunda emeği geçen Komite Üyelerine ve katılımlarından dolayı konuklara teşekkür ederek tamamladı.

Haber : Hazal BAŞARAN


YORUMLAR

  • 0 Yorum