Silivri üzerinden uçmak!

Sosyal medya YouTube kanalı üzerinden pilot olmak isteyen kişiler için öğretici videolar yayımlayan Pilot Emre Özel, uçuş öncesi pilotların hazırlıklarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Örnek olarak Hezarfen Havaalınından Marmara Ereğlisi’ne uçuş rotası belirleyen Özel, geçiş istikametindeki Silivri’de dikkat edilmesi gerekenlerden bahsetti.

Silivri üzerinden uçmak!
Editör: Yaz Dostum
08 Kasım 2020 - 18:19 - Güncelleme: 08 Kasım 2020 - 18:29
Sosyal medya YouTube kanalı üzerinden yayınlar yapan Pilot Emre Özel, kendi mesleğini seçmek isteyen öğrenciler için eğitici videolar hazırlıyor. Bugün çekmiş olduğu son videosunda pilotların uçuş öncesi yapması gereken hazırlıklardan bahseden Özel, sadece havacıların erişebildiği NOTAM, bilgisayar uygulamasını da açarak somut örnekler ile konu anlatımlarında bulundu.



ÖZEL, DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ ANLATTI

Özel, yapmış olduğu bilgilendirmelerinde bir pilotun kullanacağı uçağı ve çalıştığı şirketin prosedürlerini çok iyi bilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca uçuş öncesi yapılan Brifing aşamasından da bahseden Özel, hava durumu kontrollerinin de yapılması gerektiğinin altını çizdi.



HAVACILARIN KULLANDIĞI NOTAM UYGULAMASINI GÖSTERDİ

Havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar eden sadece havacıların erişimine izin verildiği NOTAM, uygulamasını da anlatan Özel, örnek olarak Hezarfen Havaalınından Marmara Ereğlisi’ne uçuş rotası oluşturdu.



CEZAEVİ’NİN ÜZERİNDEN UÇMAK YASAK

2500 fit yükseklikte süzülmesi gereken uçağın karşılaşabileceği engellerden bahseden Özel, güzergah üzerindeki Silivri’ye dikkat çekti. İlçemizdeki cezaevinin olduğu bölge siyah çember içerisine alındığı gözlemlenirken Özel, bu bölgeden yalnızca Cumhurbaşkanlığı hava araçları, Polis, Ambulans ve Yangın Söndürme helikopterlerinin uçabileceğini belirtti. Bölgeden geçiş için çemberin etrafından dolanmak gerektiğini ifade eden Özel, aksi taktirde kule tarafından uyarılarak uzaklaştırma alınabileceğini ve daha büyük sıkıntıların oluşabileceğini dile getirdi.

Haber : Batuhan Güçlü
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum