Silivrili Gazeteciler "10 Ocak" Gezisinde Buluştu

Silivri Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte, yerel basın mensuplarını mini İstanbul turunda ağırladı. Geziye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Eren Ermiş de eşlik etti.

Silivrili Gazeteciler "10 Ocak" Gezisinde Buluştu
Editör: Yaz Dostum
10 Ocak 2022 - 12:51 - Güncelleme: 10 Ocak 2022 - 13:21
Silivri Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında yoğun mesailerinizden bir nebze de olsa mola vermeleri ve farklı bir etkinlikte bir arada olmaları düşüncesiyle ilçemiz yerel basın mensupları için 9 Ocak Pazar günü İstanbul Kültür Gezisi etkinliği tertip etti.



Bu minvalde ilk olarak Ortaköy sahilinde kahvaltı gerçekleştirildi. Boğaz manzarası eşliğinde yapılan kahvaltının ardından Osmanlı Devleti'nin 19. yüzyılda dönüşen kimliğinin sembol yapılarından en görkemlisi olan Dolmabahçe Sarayı ziyaret edildi. Burada Osmanlı padişahlarının, hanedan halkının yaşam alanları, çalışma odaları, müzeler, misafirhaneler ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu oda gezildi.



Basın mensuplarının bir başka durağı İstanbul’un siluetini oluşturan en güzel manzaralardan birine sahip, tarihî yarımadadaki medeniyetimizin hazinesi Topkapı Sarayı oldu. Kabe'nin anahtarı, Peygamber efendimizin sakalı şerifi, ayak izi ve benzeri kutsal emanetlerin yanı sıra Osmanlı sultanlarının kılıçları, miğferler ve çeşitli askeri eşyalar incelendi.



Buradaki ziyaretten sonra Sultanahmet Köftecisinde mola verildi. Sultanahmet Meydanı ve Dikilitaş ziyaretinin ardından Basın mensuplarının bir sonraki durağı ise Süleymaniye oldu. Tüm İstanbul'u ayaklar altına sererek gelenlere seyir zevki sunan teras kafe Mimar Sinan’da yapılan çay sohbetiyle program sona erdi.



Önümüzdeki günlerde Basın Müzeleri de ziyaret edilecek olurken, Silivrili medya mensupları bu anlamlı etkinlikten dolayı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür etti.







 

YORUMLAR

  • 0 Yorum