Silivrili İşadamı; "İhracatta Güney Amerika'ya Odaklanacağız"

İhracat konusunda Türkiye'ye büyük katkılar sağlayan armatür sektörü, yeni dönem hedeflerini belirledi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan TURAŞ Gaz Armatürleri San. ve Tic. A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Armatür, Valf, Musluk, Tesisat Ekipmanları ve Vana Sanayicileri Derneği Kurucu Başkanı Gökhan Turhan; "10 milyar dolarlık ihracata ulaşmamız için hiçbir engel yok. Bu hedef için gerekli alt yapıya sahibiz." dedi.

Silivrili İşadamı; "İhracatta Güney Amerika'ya Odaklanacağız"
Editör: Yaz Dostum
28 Nisan 2021 - 16:22

İhracat konusunda Türkiye'ye büyük katkılarda bulunan armatür sektörü, geçtiğimiz yılı 1,5 milyar dolar ihracatla kapatmıştı. Üretim odaklı sektör daha fazla dış pazara açılmanın ve ihracatı sürdürülebilir hale getirmenin stratejisini oluştururken TURAŞ Gaz Armatürleri San. ve Tic. A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Armatür, Valf, Musluk, Tesisat Ekipmanları ve Vana Sanayicileri Derneği Kurucu Başkanı Gökhan Turhan, yeni dönem hedeflerini açıkladı.

Turhan, şunları kaydetti:

"Birkaç yıl içerisinde 10 milyar dolarlık ihracata ulaşmamız için hiçbir engel yok. Bu hedef için gerekli alt yapıya sahibiz. 2021'de sektörümüz döviz bazında yüzde 20- 30 büyüyecek. İhracatta yeni dönemde Güney Amerika'ya odaklanacağız."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum