Silivrili Kadın Çiftçi, Organik Üretim İçin Taş Değirmeni Kurdu

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Ziraat Mühendisleri ve Gıda Denetim Birimi’nde görevli Gıda Mühendisleri, Alipaşa Mahallemiz çiftçilerinden Melike Müezzinoğlu’nun organik tarım yaptığı tarlalarını gezdi ve yeni kurduğu taş değirmenin kontrolünü gerçekleştirdi.

Silivrili Kadın Çiftçi, Organik Üretim İçin Taş Değirmeni Kurdu
Editör: Yaz Dostum
18 Haziran 2020 - 23:36 - Güncelleme: 18 Haziran 2020 - 23:41
 
Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Ziraat Mühendisleri ve Gıda Denetim Birimi’nde görevli Gıda Mühendisleri, Alipaşa Mahallemiz çiftçilerinden Melike Müezzinoğiu’nun organik tarım yaptığı tarlalarını gezdi ve yeni kurduğu taş değirmenin kontrolünü yaptı.
 
ORGANİK UN ÜRETİP SATMAYI PLANLIYOR

34 farklı üründe (siyez buğdayı , kavulca, kara buğday, elma üzüm,domates, nohut fasulye .....) organik üretim yapan Melike Müezzinoğlu; siyez buğdayı ve kavulcadan, yeni kurduğu taş değirmende, kendi organik ununu üretip , paketleyip satmayı planlamakta. Hatta önümüzdeki günlerde ürettiği organik siyez ve kavulca buğday unundan kendi ekmeğini üretmeyi hedeflemekte. Bununla birlikte yeni kurduğu seralarda ve bahçelerde, pestisit kullanmadan, biyolojik mücadele yöntemini kullanarak toprağı ve insanları zehirlemeden “zehirsiz gıda mümkün” sloganı ile üretim yapmanın mümkün olduğunu göstermeye çalışıyor.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum