Silivrililere "Kuşkaya, Bedesten, Kurşungerme, Karamandere" Rotasında Yürüyüş Daveti

Silivri Belediyesi, vatandaşları pandemi ve günlük hayatın stresinden uzaklaştırarak doğayla, sporla buluşturmak amacıyla doğa yürüyüşü düzenliyor.

Silivrililere "Kuşkaya, Bedesten, Kurşungerme, Karamandere" Rotasında Yürüyüş Daveti
Editör: Yaz Dostum
03 Haziran 2021 - 20:16 - Güncelleme: 03 Haziran 2021 - 20:19

Silivri Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal hayatı kısıtlanan vatandaşlar için gerçekleştirdiği etkinliklerine devam ediyor. Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 5 Haziran 2021 Cumartesi günü vatandaşları doğa ve sporla buluşturarak streslerini azaltmak amacıyla doğa yürüyüşü düzenliyor. 16 yaş ve üzerindeki ilçe sakinleri kayıt yaptırmak koşulu ile etkinliğe katılabilecek. Pandemi kuralları gözetilerek gerçekleştirilecek etkinliğe katılmak isteyen Silivrililer, 4 Haziran 2021 Cuma günü saat 16.00’a kadar Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne gelerek kayıtlarını buradan yaptırabilecek.

Yürüyüş programı; 5 Haziran Cumartesi günü saat 07.30’da Atatürk Meydanı’ndan kalkan otobüslerle Büyük Sinekli’ye gidilerek başlayacak. Kuşkaya’da bulunan orman yolları üzerinden başlayan yürüyüş; Bedesten, Kurşungerme, Karamandere güzergâhları arasında yaklaşık 13 km devam edecek ve saat 17.00’da sona erecek. Katılımcılara Yamandaki Doğa Sporları Grubu üyeleri de eşlik edecek.


Doğa yürüyüşü için gerekli katılım şartları ve kurallar ise şu şekilde:

GENEL KURALLAR

1- Hareket saatinden en geç 15 dakika önce araçların kalkış noktası olan Atatürk Meydanı’nda maskeli olarak hazır bulunulması gerekir.

2- Kayıt yaptıran katılımcıların herhangi bir sebep ile iptal bildirme durumunu en geç 04.06.2021 Cuma günü saat 16.30’a kadar bildirmesi gerekmektedir. Bildirim yapmadan yürüyüşe katılmayan vatandaşlar Silivri Belediyesinin bir sonraki etkinliğine katılma hakkını kaybedeceklerdir.

3- Yürüyüş programı 16 yaş altı çocukların katılımı için uygun değildir.

4- Yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları, astım vb. solunum rahatsızlıkları, adale-eklem romatizması, epilepsi (sara) gibi, doğa ortamında tedavisi son derece güç olan hastalıklara sahip kişilerin yürüyüş programına katılımı uygun değildir.

5- Yürüyüşte Lider/Rehberler ve görevli Belediye Personeli tek yetkilidir.

6- Liderden önde gitmek ve en arkadaki görevli personellerin gerisinden gelmek yasaktır.

7- Yürüyüş boyunca alkollü içecek, tütün ve tütün mamulleri kullanmak yasaktır.

UYGUN GİYİM VE TEÇHİZAT

1- Yürüyüşlerde; az yer tutan, hafif, çabuk kuruyan giysiler tercih edilmelidir.

2- O günkü hava durumuna bağlı olarak uygun kumaşlı ve hareket yeteneğini kısıtlamayan rahat giysiler tercih edilmeli, dar ve geç kuruyan pantolonlar tercih edilmemelidir.

3- Mevsime uygun iç-dış katmanlı giysiler seçmek yürüyüşü kolaylaştırır.

4- Ayağa alışmış ve yürüyüşe uygun bir ayakkabı tercih edilmesi de oldukça önemlidir.

YÜRÜYÜŞ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Doğa yürüyüşünde katılımcıların yanında bulunması tavsiye edilen malzemelerin listesi ise şöyle: İki omuzdan geçmeli bir sırt çantası, yağmurluk veya rüzgârlık, en az 2 litre su, kişisel olarak kullanılan ilaçlar, yedek giysi, fener ya da kafa lambası, düdük, şapka, güneş gözlüğü, çeşitli ilk yardım malzemesi, içinde sıcak su dolu bir termos, yürüyüş esnasında kaybedilen enerjiyi karşılamak için fındık, kuru üzüm, kuru kayısı gibi doğal besinler, molalarda sıcak içecek ihtiyacını karşılamak için çay ve kahve.


 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum