Silivrispor'un kongre tarihi hakkında yalan mı söylendi? Bek'den çarpıcı iddia!

Silivrispor’un Haziran ayı sonunda gerçekleştirilmesi planlanan olağan kongresiyle alakalı kulüp yönetimi, pandemi dolayısıyla İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelge ile toplantının Aralık ayı sonuna ertelendiğini ifade etmişti. Konuyla ilgili araştırma gerçekleştiren kırmızı-mavili ekipte uzun yıllar futbolcu, antrenör ve yönetici olarak görevlerde bulunan Ufuk Bek, federasyonun resmi yazısını kamuoyu ile paylaşarak Kulüp Başkanı Taylan Güraslan’ın yalan söylediğini iddia etti.

Silivrispor'un kongre tarihi hakkında yalan mı söylendi? Bek'den çarpıcı iddia!
Editör: Yaz Dostum
06 Temmuz 2020 - 22:06 - Güncelleme: 06 Temmuz 2020 - 22:24

Silivrispor Kulübü’nün Haziran ayı sonunda gerçekleştirilmesi planlanan olağan kongresiyle alakalı kulüp yönetimi, takımın resmi sosyal medya hesabından bir açıklama gerçekleştirerek tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı dolayısıyla İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge ile Haziran ayı sonunda gerçekleştirilmesi planlanan toplantının Aralık ayı sonuna ertelendiğini ifade etmişti.

Yapılan açıklama sonrası kırmızı-mavili ekipte uzun yıllar futbolcu, antrenör ve yönetici olarak görevlerde bulunan Ufuk Bek araştırma gerçekleştirerek, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) konu hakkındaki resmi duyurusunu kamuoyu ile paylaştı.

TFF’nin ilgili beyanına göre kulüplerin kongre tarihi “Aralık ayı sonuna ertelenmiştir” ibaresi hiçbir satırda yer almazken, Bek konuyla ilgili düşüncelerini ifade ederek tepkisini dile getirdi. Kulüp Başkanı Taylan Güraslan’ın kongre tarihi konusunda yalan söylediğini iddia eden Bek, “Taylan Güraslan'ın kongre tarihi hakkındaki "YALAN açıklamasını" Silivrispor başkanlığı makamında bulunan birine hiç yakıştıramadım. Yaklaşan kongre sürecinde sporseverlerin kendisine gereken yanıtı vereceğinden eminim.” dedi.

Bek, şunları kaydetti:

“Silivrispor kulübüne uzun yıllar futbolcu, antrenör ve yönetici olarak hizmet etmiş ve geçtiğimiz yıl başkan adayı olmuş gerçek bir "Silivrisporlu" olarak bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettim. Geçtiğimiz günlerde resmi Facebook sayfasından paylaşılan Taylan Güraslan' ın kongre tarihi hakkındaki "YALAN açıklamasını" Silivrispor başkanlığı makamında bulunan birine hiç yakıştıramadım. Silivrispor gibi mazisi birçok başarıyla dolu, sayısız oyuncu yetiştirmiş saygın bir camianın üyelerinin yüzlerine dalga geçer gibi  bakarken "Yalan söylemenin" elbette bir bedeli olmalı. Pandemi sürecinde "çalışamadık diyerek" hesap cetvelini vermekten kaçınanların kısa sürede 180 üye yapması da oldukça dikkat çekici! Yaklaşan kongre sürecinde sporseverlerin kendisine gereken yanıtı vereceğinden eminim. Tüm bu yaşananları spor kamuoyunun bilgisine sunuyorum." Saygılarımla...  H. Ufuk BEK”

Silivrispor Kulübü Yönetimi tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Coronavirüs salgınından dolayı İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge nedeni ile Haziran ayı sonunda yapılması gereken Olağan Genel Kurulumuz, Aralık ayı sonuna ertelenmiştir. Delegelerimizin ve Halkımızın bilgisine sunulur”

TFF’den yapılan resmi duyuru ise şu şekilde:

“Söz konusu hükümden de anlaşılacağı üzere, İçişleri Bakanlığınca yeni bir uzatma duyurusu yapılmadığı takdirde, derneklerin mücbir sebep (COVID-19 salgını) dolayısıyla İçişleri Bakanlığı emri ile ertelemiş oldukları genel kurul toplantılarını, ertelemenin sona ereceği 31.07.2020 tarihinden itibaren 30 gün içinde (01.08.2020-30.08.2020 tarihleri arasında) yapmaları, yine verilmesi ertelenmiş olan beyanname ve bildirimlerini aynı süre içerisinde Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) üzerinden bildirmeleri gerekmektedir. İçişleri Bakanlığınca süre sonunda yeni bir erteleme yapılması halinde, söz konusu yükümlülüklerin yeni erteleme süresini müteakip 30 gün içinde yerine getirilmesi gerekmektedir. Tüm kulüplerimize önemle duyurulur.”

Haber : Batuhan Güçlü


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum