Tabala, Bengü Türk'e Şöhret'i Anlattı!

Silivri’nin gözde mekanlarından biri olan Şöhret Sac Tava & Balık Restaurant’ın işletme sahibi Ömer Tabala Bengü Türk ekranlarında yayımlanan Sektör Özel programına konuk oldu.

Tabala, Bengü Türk'e Şöhret'i Anlattı!
Editör: Yaz Dostum
28 Haziran 2020 - 14:50 - Güncelleme: 28 Haziran 2020 - 17:28
Geleneksel Türk Mutfağı çizgisinde uzun yıllardır Silivri’de faaliyet gösteren ilçenin gözde mekanı Şöhret Sac Tava & Balık Restaurant’ın işletme sahibi Ömer Tabala Bengü Türk ekranlarında yayımlanan Sektör Özel programının geçtiğimiz günkü son konuğu oldu.

İşletmesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Tabala, hizmet sektörüyle nasıl tanıştığını anlatarak menüsündeki lezzetlerden bahsetti.

Keyifli bir sohbet şeklinde yapılan röportajda şunlar kaydedildi:

Muhabir : Öncelikle bu lezzet durağında bizleri misafir ettiğiniz için ekibimiz olarak çok teşekkür ediyoruz. Ben röportajıma öncelikle işletme sahibi olarak sizi tanıyarak başlamak istiyorum. Ömer Tabala kimdir ? Sektörle nasıl tanıştınız?

Ömer Tabala: Ben 1980 yılında Şanlı Urfa’da dünyaya geldim. Babamın mesleki görevinden dolayı ilk, ortaokul ve liseyi Adıyaman’da okudum. 1997 yılında ise İstanbul’a geldim. Asıl mesleğim ise muhasebedir benim. İşletme Bölümü mezunuyum. Amcamın tavsiyesi üzerine Silivri’ye yerleştim ve 2003 yılında kendi işletmemi kurarak hizmet sektöründe faaliyet göstermeye başladık.”

Muhabir : Çok güzel bir konsept oluşturmuşunuz burada “Hayırlı Uğurlu” olsun. İşletmenizde neler yapılıyor? Buraya gelen konuklarınız, ne gibi lezzetlerle karşılaşıyorlar?

Ömer Tabala: Bizim ana yemeğimiz sac tava üzerinedir. Buna ilaveten tabii ki pide, kebap, lahmacun da yapıyoruz. Son olarak da ilçemizin deniz bölgesi olmasından dolayı balık lezzetlerini de menümüze dahil ettik. Bu atılımımızla da birlikte daha güzel yerlere geleceğimizi ümit ediyoruz. Şuan balığın bitim sezonu ancak önümüzdeki sezonda balıkta da iddialı olduğumuzu göstereceğiz.

Muhabir : Şimdi siz bölgeyi de gayet iyi bir şekilde tanıdığınız için talepleri ve damak tatlarını biliyorsunuz. Buda en büyük avantajlarınızdan biri aslıda, genellikle buraya kimler geliyor? Fiyat olanaklarınız da nelerdir biraz bahseder misiniz?

Ömer Tabala: Şöhret Sac Tava ve Balık Restaurant’ı 7’den 70’e herkesin gelebileceği bir yer. Bütçe olarak da son derece esneğiz. Kaliteyi uygun fiyat politikasıyla vatandaşla buluşturmaya çalışıyoruz.

Muhabir : Burada bildiğim kadarıyla balık konusunda Mert Oflu, sizin çok büyük bir destekçiniz. Balık menünüzle o ilgileniyor. Ne güzel burada sırt sırta vermişsiniz mücadele ediyorsunuz. Hizmet verirken peki nelere dikkat ediyorsunuz?

Ömer Tabala: Benim kendi politikam şudur; yemediğim bir ürünü müşteriye de yedirmiyorum. O yüzden hijyen kurallarına mutlaka uyuyoruz. Güven bizim için çok önemlidir. Müşteri memnuniyetini sağlamak adına da güler yüzlü olma ilkesine çalışanlarımızda büyük önem gösteriyorlar.

Muhabir : Tabiki sizde bir yere hizmet almaya gidiyorsunuz. Çay veya kahve içiyorsunuz. Karşı taraftan ne bekliyorsanız onu uyguluyorsunuz doğru mu?

Ömer Tabala: Ben güvenmediğim bir yere girmiyorum gerçekten. Ücret kısmına hiç bakmıyorum. Çünkü, güven benim için çok önemli bir kavram.

Muhabir : Çok seviyorsunuz mesleğinizi, ben bunu hissettim sizden.

Ömer Tabala: Muhasebeci olmama rağmen evet bu sektörü seviyorum ben.

Muhabir : Paket servisleriniz var öle değil mi? İnsanlar buraya gelemedikleri zamanlarda siz ev ve iş yerlerine gidiyorsunuz öle değil mi?

Ömer Tabala: Paket servis olanağımızda elbette ki mevcut. Bize gelemeyen müşterilerimiz için menülerimizdeki lezzetlerimizi kendi kapılarına kadar ulaştıra biliyoruz. Mesafe göz ardı etmiyoruz.

Muhabir : Peki işletmenizde aynı anda kaç kişi ağırlaya biliyorunuz?

Ömer Tabala: İşletmemizin kapalı mekanında 250 kişiye kadar müşterilimizi ağırlaya biliyoruz. Yazın bahçe kısmımızda da faaliyete geçiyor. Orada da 400 kişi ağırlaya biliyoruz. Özellikle Ramazan aylarında çok tercih ediliyoruz. Organizasyonlarda yapıyoruz. Tüm taleplere açığız.

Muhabir : Peki soruma geldim. Hayal ettiğiniz yerdemisiniz?

Ömer Tabala: Şuanki durumumuza bakacak olursak bu kadarını hayal dahi etmiyordum. Ama tabii ki daha ilerisini düşünüyorum. Şubeleşmeye ben pek sıcak bakmıyorum. Çünkü, kontrolsüz güç, güç değildir! İşin başında durulmadıktan sonra hiçbir şey yolunda gitmez.  

Muhabir : Tabi hedef ve hayaller hiçbir zaman bitmeyecek. Biz bu yolda sizlere başarılar dileriz. Tüm izleyenlerimizi de bu güzel tatlardan yemeleri için davet ediyoruz.  

Haber : Batuhan Güçlü
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum