Tarihi çeşmeden sular akmıyor vatandaşlar mustarip

Silivri Mimarsinan Camii önündeki tarihi çeşmenin suları kesildi. Konuyla ilgi bilgilendirmede bulunan Mahalle Muhtarı Ertan Civaş, İSKİ ekiplerinin konuyla ilgilendiğini belirterek çeşmeye gelen su damarının yön değiştirmesi sebebiyle kaynağı bulamadıklarını ifade etti. Çeşmenin su deposunun boş olmasından dolayı suların akmadığını ifade eden Civaş, “Yağacak olan yağmurlar ile birlikte yeniden suyun aynı kaynak üzerinden akmasını bekliyoruz” dedi. Vatandaşlar, özellikle şebeke kesintilerinde su ihtiyaçlarını karşılamak için kullandıkları çeşmenin biran önce akmasını ve yaşanan mağduriyetin giderilmesi noktasında yetkililerden yardım istediler.

Tarihi çeşmeden sular akmıyor vatandaşlar mustarip
Editör: Yaz Dostum
11 Ağustos 2022 - 16:29 - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 - 16:40
Silivri Mimarsinan Mahallesi’nde, üzerinde ‘Bu çeşme Hasan Duvarcı tarafından oğlu merhum Berber Osman’ın ruhu için tamir edilmiştir’ açıklaması bulunan tarihi çeşmenin suları kesildi. Vatandaşların özellikle şebeke kesintilerinde su ihtiyaçlarını karşılamak adına yararlandıkları çeşmede su akışı olmamasından dolayı mağduriyetler yaşanmaya başlandı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mahalle Muhtarı Ertan Civaş, İSKİ ekiplerinin olaya müdahale ettiklerini yapılan kazı çalışmaları ile ilgili birlikte su kaynağını bulamadıklarını belirtti. Söz konusu çeşmenin su deposuna dolum sağlayan damarın yön değiştirmiş olduğunu sözlerine ekleyen Civaş, yağacak olan yağmurlar ile birlikte yeniden suyun aynı kaynak üzerinden akmasını beklediklerini söyledi.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİLER

30 Ağustos 1948 yılında tamir edildiği belirtilen çeşmenin, yaklaşık 6 ay önce kesildiğini ve yoğun bir şekilde akan suyun, şimdilerde akmadığını ifade eden mahalle sakinleri, “Yıllardır biz bu çeşmeden yararlanıyoruz. Evlerimizde sular kesiliyor, direk bu çeşmeye geliyoruz. Şimdi ise evimizde su kesildiği zaman tamamen susuz kalıyoruz. Hayır için yapılan bu çeşmeden yoldan geçenler dahi su içiyordu. Yaklaşık 6 aydır çeşmeden su akmıyor. Yetkililerden biran önce çeşmenin onarılmasını istiyoruz” dediler.

Haber : Batuhan Güçlü








 

YORUMLAR

  • 0 Yorum