Taşkın: "Geçen yıla göre arpa hasadında verimlilik arttı"

İstanbul’un Silivri ilçesinde arpa hasadına başlandı. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda S. S. 470 Sayılı Silivri Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Taşkın, tüm üreticilere hayırlı olsun temennilerini ileterek bereketli bir harman geçirmelerini diledi.

Taşkın: "Geçen yıla göre arpa hasadında verimlilik arttı"
Editör: Yaz Dostum
13 Haziran 2021 - 22:50 - Güncelleme: 14 Haziran 2021 - 01:16
İstanbul’un Silivri ilçesinde çiftçilerin büyük emekler sarf ederek ekimini gerçekleştirdiği arpa hasadına başlandı. Mevsimsel yağışların beklenilenin üzerinde olması yaşanan rekolte yükselişini de beraberinde getirdi. Çiftçilerin hasat mutluluğuna ortak olan CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda S. S. 470 Sayılı Silivri Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Taşkın, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamalarında geçen yıla göre ürün verimliliğinde artış yaşandığını belirtti.

Silivri Belediyesi’nin, ‘Çiftçiye Tohum Desteği’ Projesinden faydalanarak arpa ekimi yapan bir üreticinin hasat işlemini bizzat kendisi gerçekleştiren Taşkın, “Hububat üretiminde hayati önem taşıyan bahar yağmurları bu yıl istenilen seviyede gerçekleşti. Yapmış olduğum gözlemlemeler kadarıyla geçen yıla göre ürün hasadı oldukça yüksek.” dedi.

Öte yandan pandemi döneminde tarımın öneminin bir kez daha anlaşıldığını ifade eden Taşkın, çiftçilerin çok önemli bir görevi üstlendiklerini belirtti ve tüm üreticilerin bereketli bir harman geçirmelerini diledi.

Haber : Batuhan Güçlü

YORUMLAR

  • 0 Yorum