Taşkın Sigorta, 2006 Yılından Beri Silivri'de Hizmet Veriyor

Taşkın Sigorta Aracılık Hizmetleri LTD. ŞTİ. kurucusu İsmail Taşkın, İş Dünyası programında firmasını ve verdikleri hizmetleri anlattı. Aynı zamanda Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Üyesi olan işadamı,  “2006 yılından beri faaliyet göstermekteyiz. Normalde bilgisayar mühendisiyim. Silivri’de otomotiv sektöründe bulundum daha sonra böyle bir karar aldım” dedi.

Taşkın Sigorta, 2006 Yılından Beri Silivri'de Hizmet Veriyor
Editör: Yaz Dostum
30 Mart 2021 - 20:55 - Güncelleme: 30 Mart 2021 - 21:12

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği katkıları ile Küpe FM’de gerçekleştirilen İş Dünyası programının bugünkü konuğu, Taşkın Sigorta Aracılık Hizmetleri LTD. ŞTİ. kurucusu İsmail Taşkın oldu. Yayında radyo programcısı Turhan Alyakut’un sorularını yanıtlayan İsmail Taşkın, bu çerçevede firmasını, sundukları hizmetleri ve sektöre dair merak edilenleri aktardı.

Söyleşiden bazı soru ve cevaplar aynen şöyle:

"BİLGİSAYAR MÜHENDİSİYİM"

SORU: Taşkın Sigorta ne zaman kuruldu?

İsmail TAŞKIN: 2006 yılından beri faaliyet göstermekteyiz. Normalde bilgisayar mühendisiyim. Silivri’de otomotiv sektöründe bulundum daha sonra böyle bir karar aldım.

"PANDEMİDE SOSYAL MEDYA ARACILIĞI İLE 7/24 HİZMETE DEVAM ETTİK"


SORU: Pandeminin ilk dönemini nasıl geçirdiniz?

İsmail TAŞKIN: İlk biraz telaş yaptık ama sonra uyum sağladık. Tabi bunda bilgisayar mühendisi olmamın da faydaları oldu. Sosyal medyamızı ve web sitemizi kuvvetlendirdik. Bu kanallar aracılığıyla 7/24 hizmet verebiliyoruz.

"BAŞINIZA GELEBİLECEK RİSKLERE KARŞI SİZİ VE SEVDİKLERİNİZİ GÜVENCE ALTINA ALIYORUZ"


SORU: Hangi sigorta branşlarında, ne gibi ürünlerle hizmet veriyorsunuz?

İsmail TAŞKIN: Bu dönemde insanlar sağlığın kıymetini daha iyi anladığı için sağlık sigortaları revaçta. Lokomotif olarak trafik ve kasko sigortaları geliyor. Bireysel emeklilik yapıyoruz, yatırımlara yönlendiriyoruz. Evlerini, işyerlerini sigortalamaya çalışıyoruz. Yurtdışında insanlar evvela hayat sigortalarını ardından da bireysel emeklilik ve ferdi kazalarını yapıyorlar. Kendilerine bir şey olması durumunda, geride kalanlara bir şeyler kalması için sıralamada bu önceliğe yer veriyorlar. Daha sonra işyerlerini, evlerini güvence altına alıyorlar. Bunların akabinde de arabalarını sigortalıyorlar. Bizde maalesef tam tersi. Arabanın güvence altına alınması her şeyden önemli oluyor ama sağlık sigortasına kimse önem vermiyor. Pandemi bu sıralamayı biraz değiştirmeye başladı. İnsanlar bilinçlenmeye başladı. Sigorta sektörü de inşallah bu anlamda daha iyi yerlere gelecek.

"TÜM SİGORTA ŞİRKETLERİ COVİD-19 MASRAFLARINI KARŞILADI"


SORU: Peki özellikle yaşanan bu pandemiden sonra sağlık sigortası ürünleri için size müracaat edenler “Covid-19’a yakalanırsam masraflarını karşılıyor mu?” diye soruyorlar mı? Böyle bir talep var mı?

İsmail TAŞKIN: Soruyorlar. Normalde pandemi özel bir durumdur, devletin kontrolündedir ve hiçbir sağlık sigortası devreye girmez fakat bu dönemde bütün sigorta şirketleri Covid-19 masraflarını karşıladı. Sıkıntı yaşanmadı.

"TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI DAHA EKONOMİK"

SORU: Tamamlayıcı sağlık sigortasını son dönemlerde daha çok duyar olduk, diğerlerinden farkı ne?

İsmail TAŞKIN: Ekonomik olması en önemli etken. Tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanılması için sosyal güvenlik kurumlarından birine bağlı olunması gerekiyor. Bu sizin, eşinizin, annenizin veya babanızın olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken, seçtiğimiz şirketin hangi kurumlarla anlaşmalı olduğudur.

"HAYAT SİGORTASINA YETERİNCE ÖNEM VERİLMİYOR"


SORU: Az önce değindiniz. Hayat sigortası ülkemizde çok da bilinen ve yaptırılan bir sigorta türü değil, değil mi?

İsmail TAŞKIN: Maalesef. Aslında hayatımız için olmazsa olmaz olmalı. Hayat her şeyi getirebiliyor, bu yaşadığımız dönemde gördük, kendimizi güvence altına almamızda fayda var.

"HAYAT SİGORTASI HER YAŞTA YAPTIRILABİLİR"


SORU: Bunun için tercih edilmesi gereken bir yaş var mı?

İsmail TAŞKIN: Her yaşta yapılabilir. Bunun belli limitleri var. Limitinizi çok yüksek isterseniz o zaman bir Check-Up’tan geçiyorsunuz. Bu noktada yardımcı oluyoruz. Hem sağlığınızın son durumunu görmüş hem de sağlığınızı teminat altına almış olmuyorsunuz.

"60 YAŞTAN SONRA SAĞLIK SİGORTASI YAPMIYORUZ"


SORU: Peki sağlık sigortasını ne kadar erken ve sağlığımız bozulmadan yaptırırsak ve uzun süre de prim ödersek, ihtiyaç duyduğumuz anda bundan elde edeceğimiz avantaj daha yüksek olur?

İsmail TAŞKIN: %100. Şirketler arasında uygulama farklı ama bir süredir 60 yaştan sonra genel anlamda artık sağlık sigortası yapamıyoruz. Geçmişten gelen bir sağlık sigortası varsa bu devam ettirilebiliyor. 60 yaşta zaten tedaviye ihtiyaç duymaya başladığımız için erken yaşta yaptırmakta fayda var.

"
TARIM SİGORTALARI HAVUZU (TARSİM), ÇEŞİTLİ DOĞAL OLAYLARDAN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİN ZARARINI KARŞILIYOR"

SORU: Son zamanlarda TARSİM tarım sigortasını da duymaya başladık. Siz Taşkın Sigorta bünyesinde tarım sigortası da yapıyor musunuz?

İsmail TAŞKIN: Evet yapıyoruz. TARSİM %50 devlet destekli olan bir poliçemiz. Günümüzde ani iklim değişiklilerinden dolayı üreticilerimiz zarar görüyor. Bunu engellemek için TARSİM donma, yoğun yağış, yanma olsun çeşitli doğal olaylardan zarar gören çiftçilerin zararını karşılıyor. TARSİM sigortasını büyükbaş hayvanlar için de yapabiliyoruz. Üreticilerimiz bundan yararlanıyor, çok da memnunlar.
Haber: Batuhan GÜÇLÜ



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum