Tekin'den Kaftancıoğlu'na "Küstah", İmamoğlu'na "Saygısız" Çıkışı!

Belediyenin 2019 yılı faaliyet raporunu AK Parti adına değerlendiren Ömer Tekin’in konuşması mecliste tansiyonun yükselmesine sebep oldu. Meclisin 1. Başkan Vekili Filiz Güler tarafından uyarılan Tekin, “Benim söylemlerim hükümetin seçilmiş Cumhurbaşkanına darbe girişimi küstahlığına varacak Canan hanımefendi kadar küstah değil. Ecdadı Fatih Sultan Mehmet’in türbesine elleri arkasında giren Ekrem İmamoğlu kadar da saygısızca değil” dedi. CHP’li meclis üyeleri tepki göstererek salonu terk etti.

Tekin'den Kaftancıoğlu'na "Küstah", İmamoğlu'na "Saygısız" Çıkışı!
Editör: Yaz Dostum
10 Temmuz 2020 - 18:20 - Güncelleme: 10 Temmuz 2020 - 18:33
 
CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, Silivri Belediyesi’nin 2019 yılı faaliyet raporuyla ilgili bir dizi eleştiri getirdi. Kırkıcı’nın ardından AK Parti adına Meclis Üyesi Ömer Tekin değerlendirme yapmak üzere kürsüde yerini aldı. Tekin’in sert uslübu muhalefet kanadının tepkisini çekti. Söylemleri konusunda Meclisin 1. Başkan Vekili Filiz Güler tarafından uyarılan Tekin, CHP’lileri kızdıracak ve meclis salonunu terk etmelerine sebep olacak bir açıklamaya imza attı. Tekin, “Benim söylemlerim hükümetin seçilmiş Cumhurbaşkanına darbe girişimi küstahlığına varacak Canan hanımefendi kadar küstah değil. Ecdadı Fatih Sultan Mehmet’in türbesine elleri arkasında giren Ekrem İmamoğlu kadar da saygısızca değil” dedi.

“SÖYLEMLERİNİZ VE EYLEMLERİNİZ BİR DEĞİL”

Ömer Tekin’in meclisi karıştıran konuşması aynen şöyle: “Süheyl bey hükümetin pandemi döneminde belediyelere yapılacak yardımları engellediğini veya yapılacak icraatlerin önüne geçtiğini söyledi. Siz Başakşehir Şehir Hastanesi’nin asfalt yollarını yapacaktınız da hükümet mi size ‘yapmayın’ dedi? Ya da siz Haliç’i temizleyecektiniz, hükümet mi size ‘temizlemeyin’ dedi? Ya da biyolojik arıtma tesisi yapacaktınız da hükümet mi size ‘yapmayın’ dedi? Taban fiyatı 1 liralık maskeyi alacaktınız da hükümet size, ‘olmaz 3 liralık maske alın’ mı dedi? Söylemleriniz ve eylemleriniz bir olmak zorunda.

“AKLINIZI ÜRETMEYE DEĞİL ALGI YÖNETMEYE VERMİŞSENİZ BU İŞİN BİR ANLAMI YOK”

İnsanların karşısına geçip benim bir vicdanım var demenizin hiçbir anlamı yok. O vicdanınız eğer sizin içinizi sızlatmıyorsa? Ben CHP’nin geneli için söylüyorum bunu. İnsanların karşısına geçip benim şu göğüs kafesimin için de bir kalp var demenizin de bir anlamı yok. Eğer o kalp fakirin fukaranın, yetimin, mazlumun, mağdurun derdi için koştururken çarpmıyorsa! İnsanların karşısına geçip benim şu kafatasımda bir akıl var demenizin de hiçbir anlamı yok. Eğer o aklınız doğru, düzgün fikir üretmiyor; vesayet güçlerine kiraya verilmiş ise! Aklınızı üretmeye değil de algıyı yönetmeye vermişseniz hiçbir anlamı yok bu işin. İnsanların karşısına geçip benim şu ağzımda bir dilim var demenizin de bir anlamı yok.”

Tartışmaya dönen diyalog şöyle gelişti:

CHP’li Melih Yıldız: Böyle konuşamazsınız. Biz size saygısızlık etmedik. Lütfen seviyeli konuşun.

AK Partili Ömer Tekin: Ben Süheyl bey konuşurken dinledim, kesmedim!

Meclisin 1. Başkan Vekili Filiz Güler: Ömer bey lütfen söylemlerimize dikkat edelim. Faaliyet raporuyla alakalı konuşalım.

AK Partili Ömer Tekin: Benim söylemlerim hükümetin seçilmiş Cumhurbaşkanına darbe girişimi küstahlığına varacak Canan hanımefendi kadar küstah değil. Ecdadı Fatih Sultan Mehmet’in türbesine elleri arkasında giren Ekrem İmamoğlu kadar da saygısızca değil.

Meclisin 1. Başkan Vekili Filiz Güler: Ömer bey lütfen dedim! Arkadaşlar bir saniye..! Ömer bey yanlış!

CHP’liler: Böyle hakaret edemezsiniz! Müdahale etmiyorsunuz yönetemiyorsunuz.

Meclisin 1. Başkan Vekili Filiz Güler: Müdahale ediyorum ama siz ayaklandınız.

Başkan Yılmaz olaya el atarak sağduyu çağrısı yaptıktan sonra partilerin grup başkanvekillerini odasına toplantıya çağırdı ve meclise ara verildi. Akabinde toplantıya "yanlış anlaşıldım bunun için de üzüntü duyuyorum" diyen Tekin'in konuşması ile devam edildi. 

Haber : Batuhan GÜÇLÜ


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum