TÜBİTAK'tan Silivri'deki 29 okula destek onayı!

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programına Silivri’den 42 okul başvuruda bulundu. Açıklanan sonuçlara ilçedeki 29 okul projesi destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK'tan Silivri'deki 29 okula destek onayı!
Editör: Yaz Dostum
16 Mayıs 2020 - 13:20
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okulları, Mesleki Eğitim Merkezleri ve BİLSEM’lerde öğrenim gören 5-12. sınıf ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanması; farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması; bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilere kazandırılması; öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amacıyla 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programına Silivri’den 42 okul başvuru yaptı.

Alanında uzman akademisyenler ve eğitimciler tarafından değerlendirilen projelerden ilçedeki 29 okul fuar açmak için destek almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan TÜBİTAK Silivri İlçe Koordinatörü Emine Yıldırım şunları kaydetti:

“Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde ülkemizin emin adımlarla ilerlediği bilim ve teknoloji yolculuğunda geleceğimizin teminatı gençlerimizin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri bilim fuarları projelerinin değerlendirme süreci tamamlandı. Fuarlarda sergi açmaya hak kazanan genç bilim insanlarımızı tebrik ediyor, hem bugün hem gelecekte ülkemize ve tüm insanlığa bilimsel projeleriyle büyük katkılar sağlamalarını temenni ediyorum.”

Destek kazanan 29 okul ise şunlar;

Mimar Sinan Ortaokulu, Prof Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi,  Değirmenköy Atatürk Ortaokulu, Silivri Ortaokulu, Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ertuğrul Gazi Ortaokulu, 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, Büyük Çavuşlu Ortaokulu, İrfan Sırdaş Aile Eğitim Vakfı Ortaokulu, Alipaşa Fethi Erkoç Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi, Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu, Büyük Kılıçlı Ortaokulu, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, Çayırdere Ortaokulu, Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi, Kavaklı Ortaokulu, Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Silivri Fatih Ortaokulu, Fenerköy Ortaokulu, Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu, Gazitepe Ortaokulu, Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu, İbrahim Yirik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Silivri Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haber : Batuhan Güçlü
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum