TÜBİTAK TÜSSİDE, Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Araştırma Geliştirme Merkezi'nin (GADOM) Stratejik Yol Haritasını Hazırlayacak

TÜBİTAK TÜSSİDE ile Kırklareli Üniversitesi iş birliğinde “Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM) Stratejik Yol Haritasının Hazırlanması Projesi” başlatıldı. Proje sonucunda Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğü, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ortaklığında kurulan GADOM’un stratejik yol haritası çizilmiş olacak.

TÜBİTAK TÜSSİDE, Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Araştırma Geliştirme Merkezi'nin (GADOM) Stratejik Yol Haritasını Hazırlayacak
Editör: Yaz Dostum
19 Nisan 2022 - 14:16 - Güncelleme: 19 Nisan 2022 - 15:12

Proje kapsamında TÜBİTAK TÜSSİSE, GADOM’un parçası olacağı ulusal ve uluslararası düzeylerdeki ekosistemin mevcut durum analinizi yapacak; koordinatör ve ortak üniversiteler için yetkinlik analizleri gerçekleştirecek. Tüm veriler ışığında GADOM’un stratejik yol haritası hazırlanacak. Bu yol haritası ile GADOM’un yerel, bölgesel ve aynı zamanda küresel bazda gıda arzı güvenliği ve dijitalleşme konularında danışılan, yetkin bir merkez olarak konumlandırılması hedefleniyor.

Projenin açılış toplantısı 31 Mart 2022 tarihinde Kırklareli Üniversitesi Kayalı kampüsünde gerçekleştirildi. Açılışa Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent Şengörür, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Adem Korkmaz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin, TÜBİTAK TÜSSİDE Enstitü Müdür Yardımcısı Ali Doğan, Protokol Üyeleri ile akademi ve ilgili sektörlerden temsilciler katıldı.

Açılış programı, TÜBİTAK TÜSSİDE’den Başuzman Araştırmacı Barış Çarıkçı’nın hem “GADOM Stratejik Yol Haritasının Hazırlanması Projesi” hem de 2021 yılında tamamlanan "Kırklareli Üniversitesi Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Ar-Ge Stratejisi ve Yol Haritası Projesi" hakkında gerçekleştirdiği sunumla başladı. GADOM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bora Aslan’ın sunumuyla devam eden program, koordinatör ve ortak üniversitelerin rektörleri ve Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in konuşmalarını yapmalarının ardından GADOM’un gezilmesi ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum