TÜGVA Yaz Okulu Başlıyor!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Silivri İlçe Temsilcisi Hasan Özen, 3 ayrı okulda yaz okulu programı gerçekleştireklerini belirtti. Kayıtlar, 20 Haziran'a kadar devam edecek.

TÜGVA Yaz Okulu Başlıyor!
Editör: Yaz Dostum
11 Mayıs 2022 - 07:26 - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 - 15:20
Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı ( TÜGVA ) Silivri Temsilciliği tarafından ortaokullu gençler için eğlenerek öğrenme hedefiyle yola çıkan geleneksel Yaz Okulu Projesi, bu yıl 6 haftalık programla gençlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan TÜGVA İlçe Başkanı Hasan Özen, "Bir Yaz Bin Gelecek" temasıyla TÜVGA Yaz Okulu'nun 20 Haziran ile 05 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini, kayıtların ise 20 Haziran Pazartesi gününe kadar il temsilciliğinde ve tüm ilçe temsilciliklerinde kabul edileceğini aktardı. 



Yaz okulu programına ilkokul 4'üncü sınıf mezunları ile ortaokul 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf ve mezunların katılabileceğini anlatan Özen, "Yaz okulu eğitimlerimiz Ertuğrul Gazi, Silivri ve Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokullarında verilecektir. Günlük 40'ar dakikalık 6 ders şeklinde programlanan yaz okulunda ortaokullu gençler, hem Kur'an-ı Kerim'i kendi seviyelerine uygun olarak belirlenen sınıflarda güzel okumayı öğrenecek hem de temel dini bilgiler dersi ile dinlerini daha iyi öğrenme fırsatı bulacak. Ayrıca gençler, siyer dersleri ile örnek Müslüman karakterini Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatından örneklerle öğrenebilecek" dedi. 

Özen, yaz okulunda öğrencilerin kendileri için hazırlanan özel etkinlikler de olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Ortaokullu öğrenciler kendileri için hazırlanan beğeni ve ilgilerine göre katılabilecekleri birbirinden eğlenceli birçok etkinliği de bu programda bulabilecek. Futbol, basketbol, voleybol, dart, badminton, mangala, satranç, geleneksel sporlar, çeşitli geziler gibi etkinliklerle eğlenceli bir yaz tatili geçirecekler. Yüzme, piknik, langırt, binicilik ve doğa kampı gibi çeşitli sürpriz aktivitelerle de yaz okulunda gençleri bekliyor. Ayrıca gençler yaz okulu boyunca düzenlenecek çeşitli yarışmalarda hediyeler kazanma şansı yakalayacak."

YORUMLAR

  • 0 Yorum