TÜRAM öğrencilerinden Mimi Çiftliğine ziyaret

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri işletmelerde beceri eğitimleri kapsamında Nesrin Demirer'in sahibi olduğu Silivri'deki Mimi Çiftliğini ziyaret ettiler. 5.000 m2'lik serada incelemelerde bulunan öğrenciler, sürdürülebilir çiçek yetiştirme şekilleri, bakımları ve üretimleri hakkında bilgiler aldı.

TÜRAM öğrencilerinden Mimi Çiftliğine ziyaret
Editör: Yaz Dostum
20 Nisan 2021 - 21:39

2015 yılında Nesrin Demirer tarafından Beyoğlu’nda bir kent çiftliği olarak kurulan Mimi Çiftliği, 40 m2'lik bir dükkanda faaliyet göstermeye başladı. 2017 yılında ise bulunduğu yerden ayrılıp Silivri’de 5.000 m2'lik terkedilmiş bir serada üretimlerine devam etti. 

Rengarenk çiçekler üreterek sürdürülebilir üretici olarak isminden söz ettiren Mimi Çiftliğini, Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri beceri eğitimleri kapsamında ziyaret ettiler.

Öğretmenleri gözetiminde yapılan ziyarette öğrenciler Demirer'den, yenilenbilir çiçeklerin yetiştirilme şekilleri, bakımları ve üretimleri hakkında bilgiler aldılar.

Yapılan ziyaret sonunda okul ifaresi Demirer'e, öğrencilere göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür temennilerini iletti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum