Türk'ün Bulgaristan'daki savunucuları için Silivri pankartlarla donatıldı

Bulgaristan vatandaşları, bir buçuk yıldan kısa bir süre içinde dördüncü kez, istikrarlı bir hükümet kurmak için mecliste temsil edilmek amacıyla sandık başına gidecek. Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlık sahiplerinin de oy kullanacağı seçimler öncesinde Silivri'nin dört bir yanına Türk soydaşlarımızın haklarını savunmak ve ideallerini korumak adına öne çıkan Hak ve Özgürlükler Partisi'nin tanıtım pankartları asıldı. Seçim listesinde 1'inci sırada yer alacak olan partiye destek vermek adına Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, tüm Bulgaristan göçmenlerini oy kullanmaya davet etti.

Türk'ün Bulgaristan'daki savunucuları için Silivri pankartlarla donatıldı
Editör: Yaz Dostum
26 Eylül 2022 - 16:53 - Güncelleme: 26 Eylül 2022 - 16:58
Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Başbakan Kiril Petkov’un koalisyon hükümetinin Haziran ayında düşmesinin ardından 2 Ekim’de parlamento seçimleri yapılmasına karar verdi. Bu seçimler Bulgaristan’da iki yıldan daha kısa süre içinde gerçekleştirilen dördüncü parlamento seçimi olacak.

Bulgaristan artan enflasyon, doğalgaz tedarikine yönelik şüpheler ve Ukrayna’daki savaşın diğer etkileriyle karşı karşıya kalırken; Radev geçici hükümete liderlik etmek üzere eski Çalışma Bakanı Galab Donev’i atadı. Mevcut kabine, yeni bir hükümet kurulana kadar görevde kalmaya devam edecek. Ülkede seçim çalışmaları hız kazanırken 22 parti ve 6 koalisyon adayları, 240 sandalye için yarışacak.

Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlık sahiplerinin de oy kullanacağı seçimler öncesinde Silivri'nin dört bir yanına Hak ve Özgürlükler Partisi'nin tanıtım pankartları asıldı. Bulgaristan'da Türk soydaşlarımızın haklarını savunmak ve ideallerini korumak adına öne çıkan parti seçim listesinde 1'inci sırada yer alacak.

Çifte vatandaşlık haklarına sahip olan Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, konuyla ilgili açıklamasında 1 numarayı işaret ederek herkesi Hak ve Özgürlükler Partisi'ne destek olmaya çağırdı. Öte yandan ilçedeki tüm Bulgaristan göçmenlerini Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nda oy kullanmaya davet eden Çalışkan, gerçekleşecek olan seçimin hayırlı uğurlu olması konusunda temenni aktardı.








 

YORUMLAR

  • 0 Yorum