Ümit Beyatlı: "Tülay Kaynarca'nın bir daha seçilme şansı yok"

Gelecek Partisi Silivri İlçe Başkanı Dr. Ümit Beyatlı, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’nın 2004 yılında İlçe Başkanıyken Silivri Belediyesi'ni kazandıkları kadro ile bir araya geldiği toplantı hakkında görüşlerini ifade etti. Toplantıda yer alan isimler arasında bulunan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi olarak görev yapmış olan Metin Karakaş hakkında da açıklamalar yapan Beyatlı, “Toplantı hakkında bilgi sahibi değilim ancak, yapılan söylentilere göre Tülay Kaynarca’yı ileride belediye başkan adayı göstermek amacıyla bir araya gelindiği konuşuluyor” dedi.

Ümit Beyatlı: "Tülay Kaynarca'nın bir daha seçilme şansı yok"
Editör: Yaz Dostum
24 Ekim 2021 - 15:24 - Güncelleme: 24 Ekim 2021 - 15:30
Gelecek Partisi Silivri İlçe Başkanı Dr. Ümit Beyatlı, bugün sabah kahvaltında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ülke ve ilçe gündemindeki konuları değerlendirmeye alan Beyatlı, gazeteci Batuhan Güçlü'nün sorusu doğrultusunda AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’nın 2004 yılında İlçe Başkanıyken Silivri Belediyesi'ni kazandıkları kadro ile bir araya geldiği toplantı hakkında görüşlerini açıkladı.

Gelecek Partisi’nde Kurucular Kurulu üyesi olarak görev yapmış olan Metin Karakaş’ın da yer aldığı toplantı hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade eden Beyatlı, "Yapılan söylemlere göre Milletvekili olarak 3. dönemini dolduran Tülay Kaynarca’yı belediye başkanı göstermek adına bir araya gelindiği konuşuluyor" dedi.

Öte yandan Karakaş’ın partideki durumu hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Beyatlı, açıklamalarında şu detayları aktardı:

“Metin Karakaş’ın Gelecek Partimize çok emeği geçti. Partimizin kurucu üyelerinden biridir. İstanbul İl Teşkilat Başkanlığı görevini üstlendi. Yani kısa dönemde kurulmamızı ve teşkilatlanmamızı sağlayan baş mimarlardandır. Bu konuya pek girmek istemiyorum ama kendisi tamamen özel nedenlerden dolayı partimizden ayrıldı. Detaylı bilgileri dilerseniz kendisine sorabilirsiniz.

AK Parti 3. Bölge İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’nın, 2004-2009 yılları arasında Silivri Belediye Başkanlığı yapan İnşaat Mühendisi Hüseyin Turan ve Metin Karakaş’ın bir araya geldiği toplantı hakkında ben bilgi sahibi değilim. Ancak, yapılan söylentilere göre Tülay Kaynarca’yı ileride belediye başkan adayı göstermek amacıyla toplanıldığı konuşuluyor. Siz ne biliyorsanız bende aynı şeyi biliyorum. Aslı var mı? Onu bilmiyorum. Dolayısıyla bir değerlendirme yapmam da doğru değil. Fakat şunu biliyoruz ki; Tülay Karnaca’nın bir daha seçilme şansı yok. Milletvekili olarak 3 dönemini doldurdu. Ama yerel siyaset yapmak istiyorsa o kendi bileceği bir şey.”

Haber : Batuhan Güçlü


NE OLMUŞTU?

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, 2004-2009 yılları arasında Silivri Belediye Başkanlığı yapan İnşaat Mühendisi Hüseyin Turan ve ekibi ile bir restoranda buluştu.  10 yıl aradan sonra bir araya gelen kadroda Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi olmak üzere AK Parti’den istifa eden Metin Karakaş da yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı açıktan muhalefet yürüten partiye geçmesi nedeniyle eleştirilerin odağında olan Karakaş’a toplantıya katılımı nedeniyle AK Parti Silivri İlçe Başkanlığının bazı yeni yöneticileri ve parti mensupları tarafından da peş peşe sert tepkiler geldi.

Siyasi gündeme bomba gibi istişare toplantısında yer alan diğer isimler arasında; Dönemin Başkan Yardımcıları olarak görev yapan Namık Öndeş, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Maşalacı, Şenol Eser, Meclis Üyeleri Yaşar Çankaya, Tevfik Duru, Turhan Göksu, Osman Nuri Karabulut, Sevil Dalgıç, Mustafa Bıyık ve Belediye Başkan Danışmanı Sancak Dolar da vardı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum