Vahap Munyar, Silivri'deki Sanayi Kuruluşlarından Söz Etti

Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar, bugünkü köşe yazısında Silivri’deki sanayi kuruluşlarına değindi. Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş ve üyeleriyle yaptığı telekonferans konuşmasından da bahseden Munyar, “Silivri SİAD üyelerinden İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasında giren şirketler dikkatimi çekti. Bazı üyeler arasında sektör dernek başkanlarının olduğunu da gördüm” dedi.

Vahap Munyar, Silivri'deki Sanayi Kuruluşlarından Söz Etti
Editör: Yaz Dostum
08 Aralık 2020 - 21:22
Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar, bugünkü köşe yazısında Silivri’deki sanayi kuruluşlarına yer verdi. Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş ve üyeleriyle yaptığı telekonferans görüşmesinden de söz eden Munyar, konuşmalarda dikkat çeken kısımları okuyucuları ile paylaştı.

“Silivri SİAD üyelerinden İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasında giren şirketler dikkatimi çekti.” diyen Munyar, firmaların isimlerini de vererek bazı üyeler arasında sektör dernek başkanlarının olduğunu da olduğunu söyledi.

“SİLİVRİ'NİN İHRACATI 2 MİLYAR DOLARI AŞIYOR”

Munyar, şu detayları aktardı:

Geçen Cumartesi günü Rüştü Bozkurt ve Hakan Güldağ’la birlikte Hakan Kocabaş’ı n başkanlığını yürüttüğü Silivri SİAD üyeleriyle görüntülü platformda buluştuk, 4 saat sohbet ettik. Buluşma vesilesiyle Silivri SİAD’ın öyküsüne baktım, temellerinin 1978’e uzandığını gördüm. Hakan Kocabaş, “Silivri SİAD"a dönüşümün 1994’te gerçekleştiğini belirtip, şu bilgiyi paylaştı:

- Şu anda 143 üyemiz var. Türkiye'nin ihracatının yüzde 1.5'ini (2 milyar doları aşıyor) üyelerimiz gerçekleştiriyor.

Silivri SİAD üyelerinden İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasında giren şirketler dikkatimi çekti:

- Sarten, Şölen, Sapro, Özyaşar, Karizma Beşler.

Silivri SİAD üyeleri arasında bazı sektör dernek başkanlarını bulunduğunu gördüm:

- Gökhan Turhan (Armatür Derneği Başkanı), Zeki Sarıbekir (Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı), Burak Önder (EVSİD Başkanı), Aliosman Mertöz (MAKSDER Başkanı), Yavuz Eroğlu (PAGEV Başkanı), Hasan Hüseyin Bayram (TETSİAD Başkanı).

Haber : Batuhan Güçlü

YORUMLAR

  • 0 Yorum