Varnalı Konutları Hak Sahiplerine 70 Bin TL'lik Kentsel Dönüşüm Bedeli Çıkarıldı

Başkan Volkan Yılmaz, bugün gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan Varnalı Konutlarıyla ilgili konuştu. Daire sahipleriyle sözleşme yapıldığını ifade eden Yılmaz, “30 yaşınızdaki arabanızı götürüp 0 bir araba aldığınızda üstüne bir fark ödersiniz ama 40-50 yaşında bir bina yıkılıp baştan yapıldığında vatandaşımız maalesef cebinden tek kuruş çıkmasını istemiyor. Ortadaki bu ekonomik durumda ne belediyeler, ne devlet bu kentsel dönüşümün altından kalkamaz tek çıkış yolu vatandaşla el ele tutuşup bu işi çözebilmektir. Vatandaştan daha çok fedakarlık yapmalıyız bunu kabul ediyorum ama vatandaş da elini bir miktar taşın altına sokmak durumunda” dedi.

Varnalı Konutları Hak Sahiplerine 70 Bin TL'lik Kentsel Dönüşüm Bedeli Çıkarıldı
Editör: Yaz Dostum
10 Eylül 2021 - 23:29 - Güncelleme: 10 Eylül 2021 - 23:36
Başkan Volkan Yılmaz, bugün gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminde Silivri Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen Varnalı Konutları ile ilgili süreç hakkında bilgi verdi.

“SİYTAŞ ŞİRKETİMİZ 2021 OCAK’INDA YIKIMI GERÇEKLEŞTİRDİ”

Yılmaz, şunları söyledi:

Varnalı Konutları’nın yıkım işlemi, Silivri Belediyesi olarak kentsel dönüşüm hamlesine bir soluk olmak için kurduğumuz Silivri İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SİYTAŞ) marifetiyle 2021 Ocak ayında gerçekleştirildi. Çok kötü durumda olan bir siteden bu işe başlamayı hedefledik.

“AYAK DİREYEN HAK SAHİPLERİ SÜRECİ ZORLAŞTIRDI”

Süreçte hak sahipleriyle görüştük çok zorlu bir süreç oldu. Vatandaşlarımız her zaman haklıdır, başımız üstünde yerleri var lakin bu süreci tıkayan en önemli sıkıntı vatandaşın kentsel dönüşümde yapması gereken fedakarlıklara karşı ayak diremesi oldu. Ekonomik yetersizlikleri olabilir buna saygı duyuyorum ama hükümetimizin kira yardımı ve 250 Bin TL’ye varan düşük faizli kredileri var. Buna ulaşmada da zorluk çeken, bunların altından kalkamayacak vatandaşlarımız da var, kabul ediyorum. İşte bu noktada kentsel dönüşümün önü çok tıkanıyor. Bir de hiç yapılmaması gereken tutumları sergileyen hak sahipleri de var.

“VATANDAŞIMIZ MAALESEF CEBİNDEN TEK KURUŞ ÇIKSIN İSTEMİYOR”

Şunu ifade ediyorum; 30 yaşınızdaki arabanızı götürüp 0 bir araba aldığınızda üstüne bir fark ödersiniz ama 40-50 yaşında bir bina yıkılıp baştan yapıldığında vatandaşımız maalesef cebinden tek kuruş çıkmasını istemiyor. Ortadaki bu ekonomik durumda ne belediyeler ne devlet bu kentsel dönüşümün altından kalkamaz tek çıkış yolu vatandaşla el ele tutuşup bu işi çözebilmektir. Vatandaştan daha çok fedakarlık yapmalıyız bunu kabul ediyorum ama vatandaş da elini bir miktar taşın altına sokmak durumunda.

“HAK SAHİPLERİ 70 BİN TL KATILIMLA DAİRELERİNE KAVUŞACAK”

Çok kısa bir bilgi vereyim. 68 daireden oluşan sitenin yıkım işlemi belediyemiz tarafından tamamlandı. Daire sahipleriyle sözleşmeler yapıldı. Yeni proje 5 blok, 122 daire, 600 metrekare ticari alandan oluşmakta. Önümüzdeki günlerde hafriyat çalışmasına başlanacak. Bizim bu projeyi bitirip 18 ay gibi bir sürede hak sahiplerine teslim etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Hak sahipleri 70 bin TL katılımla dairelerine kavuşacaklar. 2 yıl önce biz hak sahiplerine kentsel dönüşüm sözü verdiğimizde orada daireler 180-200 Bin TL’ye satılıyordu bu proje bittiğinde ben iddia ediyorum 500 Bin TL’nin altında burada daire satılmayacak. Hak sahipleri ciddi bir kazanım elde edecek.”

Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum