Varnalı Konutları kentsel dönüşüm projesi Saral İnşaat'a emanet

Silivri Belediyesi, yıkım işlemini gerçekleştirdiği Varnalı Konutları’nın kentsel dönüşümü için Saral İnşaat ile anlaşma sağladı.

Varnalı Konutları kentsel dönüşüm projesi Saral İnşaat'a emanet
Editör: Yaz Dostum
23 Eylül 2021 - 20:50
Riskli yapı olduğu tespit edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kararı üzerine Silivri Belediyesi tarafından 2021 yılının Ocak ayında yıkımı gerçekleştirilen Varnalı Konutları’nda kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. 

Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yıkım kapsamında yeni konutların inşası için Saral İnşaat ile sözleşme imzalandı. 5 blok, 122 daire, 600 metrekare ticari alandan oluşacak projede hak sahiplerinin 70.000 TL karşılığında yeni dairelerine kavuşturulması hedefleniyor.

“18 AY GİBİ KISA BİR SÜREDE TAMAMLAMAYI PLANLIYORUZ”

Başkan Volkan Yılmaz, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

“5 blok, 122 daire, 600 m2 ticari alandan oluşan Varnalı Konutları Kentsel Dönüşüm Projemiz için Saral İnşaat ile sözleşmemizi imzaladık. 18 ay gibi bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz. İlçemizi depreme dayanıklı bir kent haline getirmek amacıyla gayretlerimizi ortaya koymaya devam edeceğiz. Mustafa Saral’ın şahsında, tüm Saral ailesine teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum