Velioğlu: "Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi'ni Açmanın Gururunu Yaşıyoruz"

Çizgi Eğitim Kurumları’nın kurucusu Ulaş Velioğlu, Silivri'de hayata geçirdiği Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi’nin bahçesinde bugün basına yönelik kahvaltılı sohbet toplantısı düzenledi. “Pandemi sürecinde birçok eğitim kurumu sıkıntı yaşarken biz Silivri’de hem mevcut kolejimizin potansiyelini artırdık, hem Marmara Plaza’da çok büyük bir kurs merkezi olan Çizgi Akademi’yi hayata geçirdik, hem de Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi’ni açmanın gururunu yaşıyoruz” diyen Velioğlu; “Dünyanın ve ülkemizin geleceğini iki kelime ile hayal et deseler, tarım ve yazılım derim. Gençlerimiz buradan mezun olduğunda iyi derecede İngilizce öğrenmiş olacak, yazılım altyapısını güçlü bir şekilde öğrenmiş olacak ve dilediği üniversiteye gidebilecek akademik altyapıyı kazanmış olacak” şeklinde konuştu.

Velioğlu: "Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi'ni Açmanın Gururunu Yaşıyoruz"
Editör: Yaz Dostum
25 Eylül 2021 - 15:13 - Güncelleme: 25 Eylül 2021 - 16:58
Çizgi Kolejleri, Çizgi Akademi, Deniz Akşam Liseleri, Edu Reklam ve Edu Global Akademi Kurucusu, bölgemizin tanınmış iş insanlarından Ulaş Velioğlu; bugün Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi’nin bahçesinde yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Kurum Müdürü Osman Akgül ile akademik kadronun da hazır bulunduğu kahvaltılı toplantıda Velioğlu; okul hakkında bilgilendirmede bulundu, basın mensuplarıyla sohbet ederek, soruları cevaplandırdı. 

Milli yazılımcı yetiştirme hedefi ile bölgemizde büyük bir eğitim yatırımına imza atan Ulaş Velioğlu, toplantıda yaptığı açıklamada teknolojinin hayatın hemen her alanına hâkim olmaya ve artık dijital bir dünya tasarımından bahsedilmeye başlandığını hatırlatarak yazılımcı olmak isteyen gençlerimiz için her türlü eğitim fırsatını sunduklarını ve istihdam edilebilmeleri noktasında da en uygun zeminleri oluşturduklarının altını çizdi.



“TEKNOLOJİYE, EĞİTİME VE BİLGİYE YATIRIM YAPTIK”

Ulaş Velioğlu, okul hakkında yaptığı bilgilendirmede şunları kaydetti:

“Biliyorsunuz Silivri’de ÇİZGİ Koleji olarak 7 yıldır anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim veriyoruz. Başarılı kuşaklar yetiştirdik, bunun keyfini ve gururunu yaşıyoruz. Pandemi sürecinde ülkemizde eğitim alanında çok büyük aksaklıklar yaşandı ama biz ÇİZGİ Ailesi olarak özellikle kurduğumuz ÇİZGİ TV uzaktan eğitim platformuyla başarılı bir süreç atlattık. Pandemi sürecinde birçok eğitim kurumu sıkıntı yaşarken biz Silivri’de hem mevcut kolejimizin potansiyelini artırdık, hem Marmara Plaza’da çok büyük bir kurs merkezi olan Çizgi Akademi Kurs Merkezimizi hayata geçirdik, hem de en nihayetinde burada Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi’ni açmanın gururunu yaşıyoruz.




“ALANINDA ÇOK FAZLA ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR OKUL TÜRÜ”

Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi’nin birkaç temel özelliğinden bahsetmek isterim. Alanında çok fazla örneği olmayan bir okul türü. Yaklaşık 22 yıldır eğitim-öğretim alanında faaliyet gösteren kurumlarım var. Dünyanın ve ülkemizin geleceğini iki kelime ile hayal et deseler, tarım ve yazılım derim. Buna inanıyorum.



“TARIMDAN SONRA YAZILIM ALANINDA BİR LİSE KURMANIN KEYFİNİ VE GURURUNU YAŞIYORUZ”

Bildiğiniz üzere ilçemizde Türkiye’nin ilk ve tek özel tarım lisesi kuruldu. Onun da bir önceki Belediye Başkanımız (Özcan Işıklar) ile öncülüğünü ve kuruculuğunu yapmıştım. Şimdiki Belediye Başkanımız da (Volkan Yılmaz) başarı ile devamını sağlıyor. Tarımdan sonra yazılım alanında da bir lise kurmanın keyfini ve gururunu yaşıyoruz.




“ALANINDA UZMAN EĞİTMENLER TARAFINDAN VERİLEN PROGRAMLAMA DİLLERİ EĞİTİMİ, İLERİ DÜZEYDE BİR İNGİLİZCE İLE DESTEKLENİYOR”

Yazılım Anadolu Lisesi ne demek, bunun içeriğinden biraz bahsetmek istiyorum. Okulu 3 temel özelliği ile ifade edebilirim. Birincisi İngilizce ağırlıklı bir okul. Türk ve yabancı öğretmen kadromuzla yoğunlaştırılmış İngilizce eğitimleri veriyoruz çünkü biliyorsunuz bilgisayarın, yazılımın dili İngilizce. Dolayısıyla okulun eğitim programında ileri düzey İngilizce yoğunlaştırılmış dersler ve pratik çalışmalar yer alıyor.



“ÇAĞIMIZDA AKTİF OLARAK KULLANILAN PROGRAMLAMA DİLLERİNİN EĞİTİMİ VERİLİYOR”

İkinci temel ve en önemli özelliği, yoğun yazılım dersleri veriyoruz. Bu alanda bilgisayar ve yazılım mühendisleri eğitmenlerimiz bu süreci yürütüyor. Temel kodlama dilleri öğretiliyor. Çocuklarımızın web tasarımı, grafik tasarımı yapabilmesi için her türlü altyapı oluşturabilecek programlama dilleri ve işletim sistemleri öğretiliyor.



“DÜNYA STANDARTLARINDA MİLLİ YAZILIMCILARIN ÇIKABİLECEĞİ BİR EĞİTİM KURUMU OLUŞTURDUK”

Yazılımın dünyadaki ve ülkemizdeki önemi biliniyor. Özellikle pandemi sürecinde önemini bir kez daha görmüş olduk, belki 2035 yılının vizyonu günümüze çekilmiş oldu. İlkokul 1. sınıf öğrencisi, anne babadan destek almadan uzaktan eğitime bağlanabilecek teknoloji okur yazarlığını öğrenmek zorunda kaldı dolayısıyla ne iş yaparsanız yapın, hangi alanla uğraşırsanız uğraşın yazılım olmazsa olmaz artık. Yapay zeka dünyada birçok alanda yaygınlaşmış durumda, teknolojinin tam da merkezinde olan bir kavram. Biz de Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi ile Türkiye’mizde gerçekten dünya standartlarında milli yazılımcıların çıkabileceği bir alanı oluşturduk.



“OKULUMUZ AKADEMİK OLARAK SON DERECE GÜÇLÜ BİR ÖĞRETMEN KADROSUNA SAHİP”

Dediğim gibi bu okulun 3 temel özelliği var; birincisi İngilizce ağırlıklı olması, ikincisi programlama dillerinin eğitimi verilmesi, yazılım üçüncüsü de en nihayetinde bir Anadolu Lisesi olması. Yani bu okulun devamında gençler, üniversiteye gidecekler. Bu süreci çok ciddi bir akademik kadro ile yönetiyoruz. Normal Anadolu liselerinde olan matematik, fizik, kimya gibi dersler de var bu okulda. Alanında çok başarılı, bölgemizde isminden bahsettiren değerli öğretmen kadromuz da okulumuzun sac ayağını oluşturuyor.



“ÇİZGİ ÖĞRENCİLERİ HEM TEKNİK HEM DE AKADEMİK AÇIDAN EN ÜST DÜZEY BİLGİLERLE MEZUN OLACAK”

Gençlerimiz buradan mezun olduğunda iyi derecede İngilizce öğrenmiş olacak, yazılım altyapısını güçlü bir şekilde öğrenmiş olacak ve dilediği üniversiteye gidebilecek akademik altyapıyı kazanmış olacak. Okulumuzun kısaca özellikleri böyle…”




ÇİZGİ YAZILIM ANADOLU LİSESİ’NİN 2’NCİSİ AVCILAR’DA AÇILACAK

Ulaş Velioğlu, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Velioğlu, sohbet esnasında Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi’nin 2. şubesinin Avcılar’da hayata geçirileceğini de müjdeledi.



TEKNOLOJİK SINIFLARI, YAZILIM & TASARIM ATÖLYELERİ İLE DÜNYA STANDARTLARINDA EĞİTİM FIRSATI SUNUYOR

Toplantının diğer kısmında ise hep birlikte okul içi ve çevresi dolaşıldı. Velioğlu ve beraberindeki akademik kadro tarafından okulun teknolojik imkanları, okulun genel ve özel amaçları konularında basın mensuplarına bilgilendirme yapıldı. Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen yazılım ve tasarım araçlarının kullanıldığı sınıflar hayranlık uyandırdı.
Haber ve Fotoğraflar : Hazal BAŞARAN








 

YORUMLAR

  • 0 Yorum