"Volkan Beye Bu Dönemde İş Yaptırdığımızı Düşünüyorum"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız’a yeni dönemde partisinin yerelde nasıl bir muhalefet çizgisi izlediğini sorduk. “Her şeye hayır diyelim gibi bir tarzımız yok. Silivri’nin faydasına olan projelere ‘evet’ diyoruz çünkü biz engelleyen zihniyetin sancılarını 10 yıl boyunca çok yaşadık” diyen Yıldız, “Her şeye ‘hayır’ demek de bir muhalefettir, iş yaptırmak da bir muhalefettir. Ben Volkan beye bu dönemde iş yaptırdığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

"Volkan Beye Bu Dönemde İş Yaptırdığımızı Düşünüyorum"
Editör: Yaz Dostum
16 Eylül 2020 - 21:04 - Güncelleme: 16 Eylül 2020 - 21:14
CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız’la gerçekleştirdiğimiz röportajda kendisine yönelttiğimiz bir diğer soru, partisinin yerelde nasıl bir muhalefet stratejisi izlediği ile ilgili oldu. Sorumlu ve yapıcı muhalefet anlayışı izlediklerinin altını çizen Yıldız; “Volkan beyin Silivri ile ilgili hayallerini, projelerini hayata geçirmesi anlamında biz ona engel değil, kolaylaştırıcı rol oynuyoruz. Kolaylaştırıcı tarafındayız, engelleyici tarafında değiliz çünkü biz engelleyen zihniyetin sancılarını çok yaşadık 10 yıl” dedi. İstanbul seçimlerindeki başarının yarattığı motivasyonla yeni dönemde hayata geçirdikleri muhalefet anlayışı üzerine önemli mesajlar veren CHP’li siyasetçi, öncelikli hedeflerinin Büyükşehir’in gücünü Silivri’de hissettirmek olduğunu vurguladı.
 
“SİLİVRİLİ HEMŞERİLERİMİZİN FAYDASINA OLAN GÜNDEM MADDELERİNE ‘EVET’ DİYORUZ”
 
Hazal BAŞARAN: Yeni dönemde yerelde nasıl bir muhalefet çizgisi izliyorsunuz?
 
Melih YILDIZ: Gördüğünüz gibi genelde yapıcı bir muhalefet politikası izlemeyi sürdürüyoruz. ‘Biz muhalefetiz, her şeye hayır diyelim’ gibi bir tarzımız yok. Bunu da meclis gündeminde şu ana kadar gündeme gelen maddelerin %95’ine ‘evet’ diyerek ispatladığımızı düşünüyoruz. Bunu geçenlerde meclis toplantısında da söyledim. Silivrili hemşerilerimizin faydasına olacak her türlü projeye ‘evet’ deriz dedik ve diyoruz da.
 
“VOLKAN BEYE YOL GÖSTERME ÇABASI İÇİNDEYİZ”

Tabi neden ‘evet’, neden ‘hayır’ dediğimizi de seçmenimize, tabanımıza anlatmak zorundayız. Muhalefet yol göstericidir aslında. Biz burada geçmiş dönem tecrübelerimizle Volkan beye bir yol gösterme çabası içindeyiz.
 
“BİZ ENGELLEYEN ZİHNİYETİN SANCILARINI ÇOK YAŞADIK”

Volkan beyin Silivri ile ilgili hayallerini, projelerini hayata geçirmesi anlamında biz ona engel değil, kolaylaştırıcı rol oynuyoruz diye düşünüyorum. Kolaylaştırıcı tarafındayız, engelleyici tarafında değiliz çünkü biz bu engelleyen zihniyetin sancılarını çok yaşadık 10 yıl.
 
“İMAMOĞLU YÖNETİMİ İLE ARTIK SİLİVRİ’YE HİZMET GELİYOR”

Biz Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Ekrem Bey Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk toplantıda gündemimiz tam da bununla ilgiliydi. CHP Silivri İlçe Örgütü’nün aracılığıyla geçmiş dönemde Silivri’nin alamadığı Büyükşehir hizmetlerini engel olmadan Silivri’ye getirmek için birbirimize ve vatandaşımıza söz verdik. Ve şu anda da Silivri’ye tek tek Büyükşehir hizmetlerinin geldiğini görüyoruz. Geçmiş dönem hiçbir hizmet yapmayan Büyükşehir ile Ekrem İmamoğlu dönemini kıyasladığınız zaman siz de farkı göreceksinizdir illa ki.
 
“SİLİVRİ BELEDİYESİ’NDE MUHALEFET, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE İKTİDARIZ”
 
Biz burada ilçe belediyesinde muhalefetken, Büyükşehir Belediyesi’nde de iktidarız. Aslında biz kendimizi burada çok muhalefet olarak görmüyoruz. Tabi ki muhalefet görevimizi bir kenara ayırıyoruz ama Büyükşehir’de iktidar olmamız sebebiyle hala iktidarmışız anlayışıyla görevimizi ifa ediyoruz. Burada Ekrem beye %62 gibi bir oy oranı çıktı. Ekrem bey başkan olduktan sonra Büyükşehir’in gücünü, iktidarını biz arkamızda hissetmeye devam ettik aslında. Pek muhalefet olarak kendimizi görmüyoruz diyebilirim ama resmi baktığınız zaman tabi ki Silivri ilçe bazında muhalefetiz. Dediğim gibi hiç engel çıkarmayan bir muhalefet anlayışı ile yolumuza devam ediyoruz.

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ, BÜYÜKŞEHİR’İN GÜCÜNÜ SİLİVRİ’MİZDE HİSSETTİRMEK”

Biz buradaki muhalefetten öte daha çok Büyükşehir’in hizmetleriyle, Büyükşehir’in yaptıklarıyla ön plana çıkmak istiyoruz. Yani CHP’nin bu dönemki amacı, hedefi budur. Büyükşehir’in gücünü Silivri’mizde hissettirmek.

“HER ŞEYE ‘HAYIR’ DEMEK DE BİR MUHALEFETTİR, İŞ YAPTIRMAK DA BİR MUHALEFETTİR”

Tabanımız, sokakta gördüğümüz CHP’li Silivrili hemşerilerimiz zaman zaman çok sert muhalefet yapmamakla ilgili bizi eleştirebiliyorlar. Ama tabi muhalefet etme kavramı göreceli bir kavramdır. Herkese göre değişir. Her şeye ‘hayır’ demek de bir muhalefettir, iş yaptırmak da bir muhalefettir. Ben Volkan beye bu dönemde iş yaptırdığımızı düşünüyorum.

Röportaja ilişkin haberler devam edecek...


 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum